Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Οι νέες λειτουργίες της αριθμομηχανής των Windows 7


Στα Windows υπήρχε ανέκαθεν διαθέσιμη η αριθμομηχανή, όμως στις περισσότερες εκδόσεις εκτελούσε μόνο απλές πράξεις. Τα Windows 7 βελτίωσαν αισθητά την αριθμομηχανή τους, προσθέτοντας νέες λειτουργίες. Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε την αριθμομηχανή για απλές πράξεις αλλά και για στατιστικές αναλύσεις. 

Για να ανοίξετε την αριθμομηχανή, πλοηγείστε στα ακόλουθα: Start → All Programs → Accessories → Calculator. Πιθανότατα θα δείτε το βασικό παράθυρο της αριθμομηχανής σας
Σε αυτή τη μορφή μπορείτε να κάνετε απλές αριθμητικές πράξεις, εισάγοντας τα νούμερα και τα αντίστοιχα σύμβολα των πράξεων που επιθυμείτε.
 
Ωστόσο, η αριθμομηχανή έχει διαθέσιμες τρεις διαφορετικές λειτουργίες, οι οποίες είναι διαθέσιμες και επιλέγονται από το View menu, ή εναλλακτικά πατώντας τις συντομεύσεις που αναφέρονται στις παρενθέσεις.

  • Επιστημονική  λειτουργία (Alt+2): Μπορείτε να εισάγετε δεδομένα και να εκτελέσετε τριγωνομετρικούς υπολογισμούς, ιδιαίτερα χρήσιμο για τους μηχανικούς.


  • Λειτουργία προγραμματισμού (Alt+3): Μπορείτε να εισάγετε νούμερα και να εκτελέσετε πράξεις και υπολογισμούς σε διαφορετικά αριθμητικά συστήματα, όπως το δυαδικό, το οκταδικό, το δεκαεξαδικό κλπ. 


     
  • Στατιστική λειτουργία (Alt+4): Μπορείτε να εισάγετε δεδομένα και να κάνετε στατιστικούς υπολογισμούς, όπως την εύρεση γραμμικής παλινδρόμησης κλπ. 


Η νέα αριθμομηχανή των Windows προσφέρει επίσης τις ακόλουθες λειτουργίες, οι οποίες είναι επίσης διαθέσιμες από το View menu, για περισσότερο περίπλοκους υπολογισμούς:
 
Μετατροπή μονάδων (Ctrl+U): Μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε μονάδα σε κάποια άλλη, όπως γωνίες, μονάδες πίεσης, θερμοκρασίες, ταχύτητες κλπ.

Χρονικοί υπολογισμοί (Ctrl+E): Μπορείτε να κάνετε υπολογισμούς μεταξύ δύο διαφορετικών ημερομηνιών.

Φύλλα εργασίας: Μπορείτε να υπολογίσετε αποτελέσματα όπως ποσά προκαταβολών, δόση μηνιαίων δανείων κλπ.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain