Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δοκιμάστε τώρα τα Windows 8 (Developer Preview) χρησιμοποιώντας το VirtualBox της Oracle



Για όσους βιάζονται να δουν μερικές από τις νέες λειτουργίες του καινούργιου λογισμικού της Microsoft σήμερα θα σας δείξουμε πώς χρησιμοποιώντας το Virtual Box της Oracle μπορείτε να έχετε τα Windows 8 σήμερα στο Pc σας.

Για αρχή μπείτε εδώ και κατεβάστε το Hardware-Assisted Virtualization Detection Tool για να βεβαιωθείτε ότι ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας υποστηρίζει την Virtualization Technology. Σε περίπτωση που οι δυνατότητες του υπολογιστή σας πληρούν τις προϋποθέσεις τότε θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο.



Στην συνέχεια μπείτε εδώ και κατεβάστε το VirtualBox. Επιλέξτε το Downloads από τα αριστερά και στην συνέχεια από το VirtualBox binaries επιλέξτε το αρχείο που θα κατεβάσετε με βάση το λειτουργικό σας σύστημα. Αφού το κατεβάσετε, μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο μιας και είναι μεγάλα αρχεία και εγκαταστήστε το. Θα σας εμφανιστεί αρκετές φορές ένα παράθυρο που θα σας ενημερώνει τι ακριβώς λειτουργία γίνεται  εγκατάσταση και αν το θέλετε. Πατάτε σε όλα Εγκατάσταση.

Τέλος δείτε τις απαιτήσεις των windows 8. Τα Windows 8 (Developer Preview) διατίθενται σε δύο εκδόσεις, 32-bit και 64-bit. Αν ο υπολογιστής σας τρέχει ήδη Windows 7 ή Windows Vista τότε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε τα νέα Windows 8 (Developer Preview).  Έπειτα πατήστε εδώ στο Windows Developer Preview downloads και κατεβάστε την έκδοση για τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας όποιον torrent client χρησιμοποιείτε.

Περνάμε στις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε στο Virtual box για να τρέξει το Windows 8.όταν ανοίξετε το πρόγραμμα θα δείτε το παρακάτω παράθυρο.



Πατάτε το κουμπί Next και θα εμφανιστεί το αρχικό παράθυρο του Wizard.Πατάτε Next και στην συνέχεια θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο όπου πρέπει να δώσετε ένα όνομα στην μηχανή που θα δημιουργήσετε και επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα το οποίο έχετε. Εγώ τρέχω το VirtualBox σε ένα Windows 7 32bit έκδοση οπότε επιλέγω τα ανάλογα και πατήστε Next.



Στην συνέχεια επιλέξτε τη διαθέσιμη μνήμη RAM για την εικονική μηχανή. Σύμφωνα με τις ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 8, επιλέξτε τουλάχιστον 1 GB για την 32-bit έκδοση και τουλάχιστον 2 GB για την 64-bit έκδοση. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.



Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να επιλέξετε αν θα δημιουργήσετε ένα νέο δίσκο εκκίνησης (Start-up Disk) ή θα χρησιμοποιήσετε έναν ήδη υπάρχον. Έχουμε αναφερθεί στην δημιουργία εικονικού δίσκου στο παρελθόν αλλά σε αυτή την περίπτωση θεωρούμε ότι δεν ξέρουμε και επιλέγουμε Create New Hard disk. Πατήστε Next.



Στην συνέχεια επιλέγετε την μορφή των αρχείων που θέλετε να δημιουργηθούν από το νέο εικονικό δίσκο. Επιλέξτε VDI (Virtual Disk Image) και πατήστε Next.


Μετά επιλέγετε την χωρητικότητα που θέλετε να έχει ο εικονικός δίσκος που χρησιμοποιείται. Επιλέξτε Fixed Size για να έχετε ένα προκαθορισμένο μέγεθος στο δίσκο που θα δημιουργήσετε.


Στην συνέχεια επιλέγετε το μέγεθος που θέλετε να έχει ο δίσκος που θα δημιουργήσετε. Για την έκδοση 32-bit θα χρειαστείτε τουλάχιστον 16 GB και 20 GB για την 64-bit έκδοση των Windows 8. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Στο τέλος θα βγει μία Σύνοψη για την εικονική μηχανή που θα δημιουργήσετε πατάτε Create και ξεκινάει η διαδικασία.



Αμέσως μετά θα αρχίσει η διαδικασία δημιουργίας του εικονικού δίσκου. Ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου που δηλώσατε, ενδέχεται να χρειαστούν αρκετά λεπτά έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία. 


Αφού ολοκληρωθεί, πατήστε Create για να μεταφερθείτε στην κεντρική οθόνη του VirtualBox στην οποία θα δείτε τη νέα εικονική μηχανή που δημιουργήσατε.



Απομένουν ακόμα μερικές ρυθμίσεις για να τρέξει σωστά η εικονική μηχανή που δημιουργήσατε. Πατήστε το κουμπί Settings. Πατήστε System από την στήλη αριστερά και επιλέξτε την καρτέλα Motherboard και τικάρετε την επιλογή Enable IO APIC.




Στην ίδια κατηγορία, μεταφερθείτε στην καρτέλα Processor και ενεργοποιήστε την επιλογή Enable PAE/NX τικάροντάς την. Έπειτα, μεταφερθείτε στην καρτέλα Acceleration και τικάρετε τις επιλογές Enable VT-x/AMD-V και Enable Nested Paging.



Στη συνέχεια, μεταφερθείτε στην κατηγορία Storage και επιλέξτε την επιλογή Empty της ενότητας IDE Controller. Πατήστε το εικονίδιο του CD της ενότητας Attributes και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε Choose a virtual CD/DVD disk file. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί βρείτε και επιλέξτε το αρχείο εγκατάστασης .iso που έχετε ήδη κατεβάσει. Αφού τελειώσετε, πατήστε ΟΚ για να κλείσετε το παράθυρο των ρυθμίσεων.



Πλέον στο αρχικό παράθυρο θα εμφανιστεί ένα πράσινο βέλος και θα λέει Start. Πατώντας το θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8. Επιλέξτε Custom εγκατάσταση. 



Όταν τελειώσει θα πρέπει να κάνετε Login με ένα windows live ID χρησιμοποιήστε το hotmail σας και είστε έτοιμοι Για του λόγου το αληθές δείτε το νέο λογισμικό στο αργό PC μου!Καλές δοκιμές και καλή περιήγηση στο καινούργιο λειτουργικό της Microsoft!


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain