Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Πως να απενεργοποιήσετε προγράμματα κατα την έναρξη των Windows


 
Όσα περισσότερα προγράμματα εγκαθίσταται, τόσο περισσότερος χρόνος απαιτείται για την εκκίνηση των Windows. Πολλά προγράμματα προσθέτονται στη λίστα των προγραμμάτων που ξεκινούν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Πως όμως μπορείτε να μειώσετε αυτή την λίστα;;
Απενεργοποίηση των προγραμμάτων εκκίνησης στα Windows

Για ορισμένα προγράμματα, είναι απαραίτητη η έναρξη τους με την εκκίνηση με τα Windows, όπως το antivirus και το firewall. Ωστόσο, τα περισσότερα προγράμματα που βρίσκονται στην λίστα της εκκίνησης είναι απλά σπατάλη πόρων και επιμήκυνση του χρόνου εκκίνησης. Υπάρχει ένα εργαλείο που εγκαθίσταται με τα Windows, που ονομάζεται MSConfig, και σας επιτρέπει να δείτε γρήγορα και εύκολα τι εκτελείται κατά την εκκίνηση και να απενεργοποιήστε τα προγράμματα που επιθυμείται. Αυτό το εργαλείο είναι διαθέσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απενεργοποίηση των προγραμμάτων εκκίνησης στα Windows 7, XP και Vista.

Για να εκτελέσετε το MSConfig, ανοίξτε το μενού "Έναρξη" και πληκτρολογήστε "msconfig.exe" (χωρίς τα εισαγωγικά) στο πλαίσιο αναζήτησης. Καθώς πληκτρολογείτε, θα εμφανίζονται αποτελέσματα. Όταν δείτε "msconfig.exe", κάντε κλικ σε αυτό ή πατήστε το πλήκτρο Enter.

Κάντε κλικ στην καρτέλα Startup στο κύριο παράθυρο ρυθμίσεων των παραμέτρων του συστήματος. Εμφανίζεται μια λίστα όλων των προγραμμάτων εκκίνησης με ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα σε κάθε ένα. Για να αποτρέψετε την εκκίνηση ενός προγράμματος με Windows ένα πρόγραμμα, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα από το επιθυμητό πρόγραμμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει σημάδι επιλογής στο πλαίσιο. Αφού κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK.


A dialog box displays telling you that you may need to restart your computer for the changes to take affect. Click Restart to restart your computer immediately. If are not ready to restart your computer, click Exit without restart. Ένα παράθυρο διαλόγου εμφανίζει και σας ειδοποιεί ότι ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για αποθηκευτούν οι αλλάγες. Κάντε κλικ στο κουμπί επανεκκίνηση. Εάν είναι δεν επιθυμείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στην εντολή Έξοδος χωρίς επανεκκίνηση.

Το Freeware CCleaner έχει επίσης ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα εκκίνησης. Κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία στην αριστερή πλευρά του πλαισίου διαλόγου και κάντε κλικ στην επιλογή εκκίνηση, για να δείτε τη λίστα προγραμμάτων εκκίνησης. Η ενεργοποίηση στήλη δείχνει τα προγράμματα που έχουν ρυθμιστεί να ξεκινούν με τα Windows. Για να απενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα που είναι ενεργοποιημένο, επιλέξτε το πρόγραμμα στη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τα προγράμματα που έχουν απενεργοποιηθεί.

Γράψαμε επίσης ένα άρθρο με ένα σχετικά εργαλείο που ονομάζεται Soluto, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε παύση ή να καθυστερήσετε προγράμματα εκκίνησης για την επιτάχυνση της διαδικασίας εκκίνησης.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain