Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς να ρυθμίσετε ποιος χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα ασύρματο δίκτυο



Οι ρυθμίσεις για την σύνδεση σε ένα ασύρματο δίκτυο είναι απλές και κοινές για όλους τους χρήστες των Windows 7. Υπάρχουν όμως και πιο προχωρημένες ρυθμίσεις όπως για παράδειγμα ποιοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο και ποιοι όχι. Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να το κάνετε αυτή την ρύθμιση.

Που μπορεί να είναι χρήσιμο αυτό? Κυρίως για προστασία για μικρά παιδιά από το ιντερνέτ αλλά και να αποτρέψετε κάποιο από το να έχει πρόσβαση χωρίς την θέληση σας.

Πρώτο βήμα είναι να μεταβείτε στο Κέντρο Δικτύου και κοινής χρήσης και στην συνέχεια να επιλέξετε την διαχείριση Ασύρματων δικτύων από αριστερά.

Στο παράθυρο που θα σας εμφανιστεί (είναι τα παράθυρο με όλα τα αποθηκευμένα σας δίκτυα) πατάτε την επιλογή Προφίλ.

Θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο και θα σας ζητάει να επιλέξετε ανάμεσα σε  δύο επιλογές προφίλ. Στην πρώτη που σας προτείνετε είναι για όλους τους χρήστες και προτείνετε από τα Windows αλλά εμείς θα επιλέξουμε την από κάτω επιλογή Προφίλ για όλους τους χρήστες και ανά χρήστη και πατάτε Αποθήκευση.


Η προειδοποίηση που βγαίνει είναι για να σας προειδοποιήσει ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποκοπούν μερικοί χρήστες από την χρήση Ιντερνέτ αλλά αυτό ς είναι ο σκοπός μας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προφίλ ανά χρήστη αλλά οποιοδήποτε άλλο προφίλ είναι ακόμα σε λειτουργία για όλους τους χρήστες. Χρειαζόμαστε ακόμα μερικά βήματα.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα προφίλ με συγκεκριμένη σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο είναι να συνδεθείτε απλά σε ένα δίκτυο μιας και η ρύθμιση τώρα είναι σύνδεση ανά χρήστη. Για αρχή μετακινήστε την σύνδεση που θέλετε πατώντας Απομάκρυνση από το παράθυρο Διαχείρισης ασύρματων δικτύων. 

Τώρα κάντε ανίχνευση από την επιφάνεια εργασίας κάτω αριστερά για νέα ασύρματα δίκτυα και βρείτε το δίκτυο που θέλετε και βάλτε το κλειδί ασφαλείας. Πατώντας τώρα δεξί κλικ πάνω στο δίκτυο που προσθέσατε και επιλέγοντας Ιδιότητες θα δείτε δίπλα στην διαθεσιμότητα δικτύου «εγώ μόνο». Το ίδιο θα συμβαίνει από εδώ και πέρα για κάθε δίκτυο που συνδέεστε.



Ένας άλλος τρόπος είναι να πατήσετε το κουμπί Προσθήκη από το παράθυρο Διαχείρισης Ασύρματων Δικτύων. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει επιλέγετε την δημιουργία προφίλ δικτύου χειροκίνητα. Στο παράθυρο που θα σας εμφανιστεί γράφετε το όνομα του δικτύου και το κλειδί ασφάλειας και επιλέγετε «Αποθηκεύστε για μένα». Πατάτε Επόμενο και είστε έτοιμοι.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain