Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πως να προσθέσετε ορθογραφικό έλεγχο στον Internet Explorer 9


Mπορεί να μην πιστεύετε ότι ένας ορθογραφικός έλεγχος είναι χρήσιμος σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, αλλά εάν χρησιμοποιείτε πολλές ηλεκτρονικές φόρμες (π.χ. για σχόλια, forums, κλπ.) ενω ταυτόχρονα έιστε χρήστες του Internet Explorer 9 (IE9), μπορεί να θέλετε να εγκαταστήσετε το Speckie.
Το Speckie είναι ένα δωρεάν, πρόσθετο του IE9 που παρέχει έναν ορθογράφο σε πραγματικό χρόνο που μοιάζει με αυτό που είναι διαθέσιμος στο Chrome ή το Firefox. Υπογραμμίζει τις ανορθόγραφες λέξεις που πληκτρολογείτε σε μια φόρμα στο πρόγραμμα περιήγησης, ακριβώς όπως το Microsoft Word.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές για την προσθήκη ορθογραφικός έλεγχος σε IE9, όπως ieSpell. Ωστόσο, οι δυνατότητες που παρέχονται απο το Speckie είναι μοναδικές. Πρόκειται για τον πρώτο και τον μόνο σε πραγματικό χρόνο ορθογράφο για τον IE9. Με το Speckie μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή περισσότερα λεξικά ταυτόχρονα (υποστηρίζει περισσότερες από 30 διαφορετικές γλώσσες) και είναι ο μόνος ορθογραφικός έλεγχος που λειτουργεί με την έκδοση 64-bit του Internet Explorer. Χρησιμοποιήστε τον Speckie στον Internet Explorer 6, 7, 8 ή 9 για Windows XP, Vista, και 7 (32 και 64 bit).

Η εγκατάσταση του Speckie είναι απλή. Απλώς κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .exe, που κάνατε λήψη (βλέπε τον σύνδεσμο λήψης στο τέλος του άρθρου).



Κατά την πληκτρολόγηση κειμένου σε μια φόρμα στο πρόγραμμα περιήγησης, το Speckie κάνει ορθογραφικό έλεγχο σε πραγματικό χρόνο, υπογραμμίζοντας λέξεις με ορθογραφικά λάθη όπως ακριβώς στο Microsoft Word.

Για να διορθώσετε μια λέξη, κάντε δεξιό κλικ στη λέξη και επιλέξτε τη σωστή ορθογραφία από το αναδυόμενο μενού. Την ανορθόγραφη λέξη αντικαθίσταται αυτόματα από την λέξη που επιλέξατε. 



Εάν μια λέξη έχει επισημανθεί ως ανορθόγραφη, και την συχνά, μπορείτε να το προσθέσετε στο λεξικό. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο τη λανθασμένη λέξη και επιλέξτε Προσθήκη στο λεξικό (Add to dictionary) από το αναδυόμενο μενού.
 


Υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις που μπορείτε να προσαρμόσετε με το Speckie. Για την πρόσβαση στις ρυθμίσεις του Speckie, κάντε δεξιό κλικ σε μια λέξη σε μια φόρμα στο πρόγραμμα περιήγησης (η λέξη δεν χρειάζεται να γραφτεί λανθασμένα) και επιλέξτε ρυθμίσεις Speckie από το αναδυόμενο μενού.



Οι ρυθμίσεις του Speckie εμφανίζονται σε νέα καρτέλα στο IE. Κάντε τις επιθυμητές ρυθμίσεις, τσεκάροντας τις επιλογές από κατάλογο, ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας λειτουργίες. 

 
Για να ενεργοποιήσετε τον ορθογραφικό έλεγχο στα ελληνικά ή άλλες γλώσσες, κάντε κλικ στην επιλογή Αποκτήστε περισσότερα λεξικά (Get more dictionaries) στο πλαίσιο εγκατεστημένα λεξικά. Εμφανίζεται μια ιστοσελίδα που περιέχει πρόσθετα λεξικά. Επιλέξτε ένα λεξικό από την αναπτυσσόμενη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη. 

 
Κάντε κλικ στο κουμπί Apply στο κάτω μέρος της καρτέλας των ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε τις αλλαγές σας. Αυτές οι αλλαγές εφαρμόζονται μόνο για τις νέες καρτέλες που ανοίγετε στον IE9.

Αν έχετε προσθέσει λέξεις στο λεξικό, μπορείτε να τις επεξεργαστείτε στο πλαίσιο των λεξικών του χρήστη στις ρυθμίσεις, επιλέξτε το λεξικό στο οποίο προσθέσατε τη λέξη και κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία. Οι λέξεις που έχετε προσθέσει παρατίθενται στο πλαίσιο. Για να καταργήσετε οποιεσδήποτε καταχωρήσεις, επιλέξτε την εγγραφή και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση. Και πάλι, φροντίστε να κάντε κλικ στην επιλογή εφαρμογή (Apply) στο κάτω μέρος της καρτέλας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές σας.


Για να κλείσετε τις ρυθμίσεις Speckie, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (X) στην καρτέλα Ρυθμίσεις Speckie.

Τώρα, δεν έχετε καμία δικαιολογία να κάνετε τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη, όταν προσθέτετε σχόλια στο Facebook, Twitter ή αγαπημένα σας ιστολόγια, ή στα φόρουμ!

Κάτεβάστε το Speckie απο http://www.speckie.com/dload/.

 
 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain