Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Εξοικονομήστε χρήματα, χαρτί και μελάνι εκτυπώνοντας τις σελίδες που χρειάζεστε και όχι περιττές

Θέλοντας να εκτυπώσω ένα κομμάτι μιας σελίδας από το Internet αναγκαστικά να χαλάσω μελάνι εκτυπώνοντας άχρηστες σελίδες με διαφημίσεις και σχόλια. Σε μια αναζήτηση που έκανα βρήκα ότι υπάρχει εργαλείο που μας βοηθάει να διαγράψουμε τις άχρηστες σελίδες από την εκτύπωση και να γλυτώσουμε λεφτά από  την αγορά μελανιών και χαρτιών. Σας παρουσιάζουμε το iPrint.

Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία είναι πλέον δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ . Είναι συμβατή με εκδόσεις Windows XP,Vista και 7.Αφού την εγκαταστήσετε για να τρέξει η εφαρμογή θα πρέπει να επιλέξετε να εκτυπώσετε ένα αρχείο αλλά να μην πατήσετε απευθείας εκτύπωση αλλά να επιλέξετε εκτυπωτή. Αυτό που κάνει η εφαρμογή είναι να δημιουργεί έναν εικονικό εκτυπωτή με το όνομα iPrint για να επεξεργαστείτε τις σελίδες που θέλετε πριν τις εκτυπώσετε.



Πατώντας Οκ για την εκτύπωση θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο το οποίο θα εμφανίζει τις σελίδες που θα εκτυπωθούν.


Υπάρχει εργαλείο ζουμ στο κάτω δεξιό άκρο της εφαρμογής για να εμφανίζονται όλες οι σελίδες οι όσες περισσότερες γίνεται για να τις επεξεργαστείτε πιο εύκολα. Το πρόγραμμα από μόνο του θα εμφανίσει με κόκκινο χρώμα όποιες σελίδες θεωρεί από μόνο του ότι δεν χρειάζεται να τις εκτυπώσετε. Αυτό μπορεί να το αλλάξετε κάνοντας διπλό κλικ στην σελίδα ώστε να βγει η ένδειξη Delete.

Για περισσότερη οικονομία μπορείτε να επιλέξετε να εκτυπώσετε 2 σελίδες σε μία ή ακόμα και τέσσερις .



Με την επιλογή View Printed Jobs σας εμφανίζει τις εργασίες που έχετε κάνει μέχρι τώρα με την εφαρμογή. Με την επιλογή Printing Options επιλέγεται τρόπο εκτύπωσης (κατακόρυφα-οριζόντιος) καθώς και το τύπο του χαρτιού. Κάτι το οποίο μπορείτε να δείτε και στο κάτω μέρος της κεντρικής  σελίδας  της εφαρμογής όπως και τον αριθμό της σελίδας.



Στο κάτω μέρος επίσης υπάρχει και ένα πράσινο κουμπί το οποί μετράει το ποσό εξοικονόμησης που πετυχαίνουμε με τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει Πατώντας το θα σας εμφανίσει την ποσότητα που έχετε εξοικονομήσει χρησιμοποιώντας την εφαρμογή σε χαρτί αλλά και σε κόστος. Καλές εκτυπώσεις λοιπόν οικονομικά αλλά και οικολογικά!


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain