Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πως να ελαχιστοποίησετε την κορδέλα στα Microsot Office


Η Κορδέλα, που είναι μέρος του Περιβάλλον εργασίας χρήστη του Microsoft Office, έχει σχεδιαστεί ώστε να σας βοηθά να βρίσκετε γρήγορα τις εντολές που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε μια εργασία. Οι εντολές οργανώνονται σε λογικές ομάδες, οι οποίες συγκεντρώνονται κάτω από καρτέλες. Κάθε καρτέλα σχετίζεται με έναν τύπο δραστηριότητας όπως γραφή ή διάταξη της σελίδας. Για να μειωθεί η ακαταστασία στην οθόνη, ορισμένες καρτέλες εμφανίζονται μόνο όταν τις χρειάζεστε.

Δεν μπορείτε να διαγράψετε ή να αντικαταστήσετε τη Κορδέλα με τις γραμμές εργαλείων και τα μενού παλαιότερων εκδόσεων του Microsoft Office. Ωστόσο, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την Κορδέλα προκειμένου να εξασφαλίσετε περισσότερο διαθέσιμο χώρο στην οθόνη σας.

Πλήρης Κορδέλα


Ελαχιστοποιημένη κορδέλα
 

Διατηρείστε πάντα την Κορδέλα ελαχιστοποιημένη

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή της γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασηςΕικόνα κουμπιού .
  2. Στη λίστα, κάντε κλικ στην επιλογή Ελαχιστοποίηση της κορδέλας.
  3. Για να χρησιμοποιήσετε την Κορδέλα του Office Fluent ενώ είναι ελαχιστοποιημένη, κάντε κλικ στην καρτέλα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, και κατόπιν κάντε κλικ στην επιλογή ή στην εντολή που θέλετε.
    Για παράδειγμα, με την Κορδέλα ελαχιστοποιημένη, μπορείτε να επιλέξετε κείμενο στο έγγραφο του Microsoft Office Word, να κάνετε κλικ στην Αρχική καρτέλα και, κατόπιν, στην ομάδα Γραμματοσειρά να κάνετε κλικ στο μέγεθος του κειμένου που θέλετε. Μετά την επιλογή του επιθυμητού μεγέθους κειμένου, η Κορδέλα ελαχιστοποιείται ξανά.

Ελαχιστοποίηση της Κορδέλας για σύντομο χρονικό διάστημα

  • Για να ελαχιστοποιήσετε γρήγορα την Κορδέλα, κάντε διπλό κλικ στο όνομα της ενεργής καρτέλας. Κάντε ξανά διπλό κλικ στην καρτέλα για να επαναφέρετε την Κορδέλα.
Συντόμευση πληκτρολογίου  Για να ελαχιστοποιήσετε ή να επαναφέρετε τη Κορδέλα, πατήστε CTRL+F1.

Επαναφορά της Κορδέλας

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή της γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασηςΕικόνα κουμπιού .
  2. Στη λίστα, κάντε κλικ στην επιλογή Ελαχιστοποίηση της κορδέλας.
Συντόμευση πληκτρολογίου  Για να ελαχιστοποιήσετε ή να επαναφέρετε την Κορδέλα, πιέστε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+F1.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain