Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Πώς να εισάγετε τους σελιδοδείκτες σας από το Mozilla Firefox και το Google Chrome στον Internet Explorer 9.



Ο Internet Explorer9 βρίσκεται  εδώ και καιρό ανάμεσα μας στην κανονική του μορφή πλέον και όσοι τον έχουν δοκιμάσει ανάμεσα τους και εμείς έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα για τις δυνατότητες του.Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να μεταφέρετε τους σελιδοδείκτες σας από τους browser που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα στον καινούργιο Explorer.


Εξαγωγή Σελιδοδείκτων από το Firefox

Χρησιμοποιήσαμε το Firefox 7.0.1 και τον Explorer 9.0.8112

Ανοίξτε το Firefox και  επιλέξτε Σελιδοδείκτες και από το κάτω μέρος επιλέξτε Αταξινόμητοι σελιδοδείκτες για να σας ανοίξει το  παράθυρο βιβλιοθήκη. Από εκεί πατήστε το κουμπί Εισαγωγή και αντίγραφο και επιλέξτε Εξαγωγή σελιδοδεικτών σε HTML.Επιλέξτε που θέλετε να αποθηκευτεί το αρχείο φροντίστε να είναι κάπου που θα θυμάστε εύκολα.




Στην συνέχεια ανοίξτε τον Internet Explorer  και από την γραμμή Μενού (για να την εμφανίσετε πατήστε δεξί κλικ στο πάνω μέρος του Explorer και επιλέξτε την) πατήστε αρχείο και Εισαγωγή και εξαγωγή.



Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει επιλέξτε Εισαγωγή από αρχείο και πατήστε Επόμενο.



Στην συνέχεια επιλέξτε τι θέλετε να εισάγετε. Μπορείτε να εισάγετε και τα feeds σας αλλά και τα Cookies αλλά εμείς θέλουμε να εισάγουμε μόνο τους σελιδοδείκτες ή αλλιώς αγαπημένα όπως τα λένε στον Explorer και πατήστε Επόμενο.


Επιλέξτε το φάκελο όπου αποθηκεύσατε το αρχείο που εξάγατε από το Mozilla και πατήστε Επόμενο. Τέλος επιλέξτε το φάκελο που θέλετε να αποθηκεύονται τα Αγαπημένα σας και πατήστε Εισαγωγή. Σε μερικά δευτερόλεπτα θα έχει γίνει η μεταφορά. Πατώντας πλέον στα αγαπημένα σας  έχετε τους σελιδοδείκτες σας.



Εξαγωγή Σελιδοδείκτων από το Google Chrome

Παρόμοια γίνεται και η εισαγωγή σελιδοδεικτών από τον Chrome.Ανοίξτε το Chrome και πατήστε το εργαλείο στα δεξιά  και επιλέξτε Σελιδοδείκτες>> Διαχείριση Σελιδοδεικτών ή πατήστε Ctrl+Shift+O  και θα σας ανοίξει μία καινούργια καρτέλα .



Στην συνέχεια πατήστε Οργάνωση και από το κάτω μέρος πατήστε Εξαγωγή σελιδοδεικτών από το αρχείο HTML και αποθηκεύστε το σε ένα εύκολο σημείο. 



Τα υπόλοιπα βήματα εισαγωγής των σελιδοδεικτών είναι παρόμοια με τα παραπάνω που αναφέραμε για το Mozilla.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain