Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Πώς να ανεβάσετε (upload) ένα video ή ένα τραγούδι στο YouTube.




 Έχουμε ασχοληθεί ξανά με το YouTube καθώς είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα. Έχουμε δει μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε τον τρόπο που παρακολουθείτε video,πώς να κατεβάσετε video που θέλετε αλλά και μερικές λειτουργίες προσθέτων στο Mozilla Firefox.Σήμερα θα δούμε πώς να ανεβάσετε ένα video.

Για αρχή θα δούμε μερικά εργαλεία για να ανεβάσετε video στο You tube.¨Ένα πολύ απλό πρόσθετο του Firefox κάνει αυτή την δουλειά αν και δεν υποστηρίζεται από την πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox την 7.0.1 το  Firefox Universal Uploader. Πρόκειται για ένα πρόσθετο το οποίο υποστηρίζει αρκετά site όπως – Youtube, Google Picasα, Box.net, Flickr, Facebook. όταν το εγκαταστήσετε θα εμφανιστεί στο μενού Εργαλεία η επιλογή Fireuploader. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό με ένα email σας για να το χρησιμοποιήσετε καλό θα ήταν να είναι ο λογαριασμός Mail που χρησιμοποιείται και στα site που θέλετε να ανεβάσετε τα video. Παρόλα αυτά μπορείτε να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς. Η χρήση του είναι πολύ απλή με drag and drop τα αρχεία που θέλετε και επιλέγετε το πρόγραμμα στο οποίο θέλετε να γίνει η μεταφορά.  Για περισσότερες οδηγίες σχετικά με την χρήση του κοιτάξτε το site των δημιουργών του.



Μία άλλη επιλογή που έχετε είναι να ανεβάσετε ένα video μέσω του Mail σας από το κινητό σας. Για να το κάνετε αυτό κάντε login  στο λογαριασμό σας στο You tube και στην συνέχεια μεταβείτε  στο   www.youtube.com/account#mobile. Θα πρέπει να έχετε  ένα όνομα χρήστη για να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο οποί θα μπορείτε να προσθέτετε τα δικά σας video. Πατώντας στο παραπάνω Link θα σας εμφανίζει μια μοναδική διεύθυνση που αφορά μόνο το δικό σας λογαριασμό και ότι video ανεβάζετε εδώ θα φορτώνεται στο λογαριασμό σας. Ανοίγεται το video που θέλετε από το κινητό σας μέσω μιας εφαρμογής του YouTube και το κάνετε upload στο σύνδεσμο που είδατε παραπάνω. Οι μορφές που υποστηρίζονται είναι .AVI, .MPG ή  .MOV και δεν μπορείτε να φορτώσετε video μεγαλύτερα από 2 GB και μεγαλύτερο από 10 λεπτά διάρκειας.




Τέλος για να ανεβάσετε ένα τραγούδι στο U-tube μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MP32Tube το οποίο κρύβει το αρχείο Mp3 σας σε μία εικόνα. Χρειάζεστε το τραγούδι που θέλετε ή το αρχείο ήχου που θα ανεβάσετε και μία εικόνα την οποία θα συνδέσετε με το τραγούδι. Αφού τα φορτώσετε αυτά στο πρόγραμμα στην συνέχεια είστε έτοιμοι να τα δείτε στο κανάλι σας στο Youtube.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain