Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πώς να μετατρέψετε ένα video σε μορφή 3GP file format για να αναπαράγεται από το κινητό σας.



Έχοντας πλέον την δυνατότητα για αποθήκευση μεγάλου όγκου αρχείων στο κινητό σας η μεταφορά ενός αρχείου video είναι παιχνιδάκι. Όμως δεν είναι όλες οι μορφές video συμβατές. Το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται είναι το 3GP ή το 3G2 για τα παλαιότερα κινητά. Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να μετατρέψετε ένα video σε τέτοια μορφή με το Pazera.


Έχουμε δει σε προηγούμενο άρθρο πως μπορείτε να κατεβάσετε video από το YouTube  ορισμένα προγράμματα είχαν την δυνατότητα να τα κατεβάζουν και σε μορφή 3GP. Το πρότυπο αναπτύχθηκε από την 3rd Generation Partnership Project (3GPP) για την μεταφορά αρχείων ήχου και εικόνας  σε κινητά με 3G και Internet. Παρακάτω είναι μια λίστα με τα προγράμματα που μπορούν να αναπαράγουν τέτοια αρχεία στον υπολογιστή σας.


Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι φυσικά δωρεάν και ονομάζεται Pazera Free Video to 3GP Converter το κατεβάζεται πατώντας εδώ. Με  αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να μετατρέψετε αρχείο μορφής AVI, MPEG, MP4, FLV, MKV, και MOV ώστε να αναπαράγονται στο κινητό σας.  Θα κατεβάσετε ένα συμπιεσμένο αρχείο. Δημιουργήστε ένα φάκελο και αποσυμπιέστε το αρχείο εκεί. Δεν χρειάζεται να κάνετε εγκατάσταση παρά μόνο να κάνετε διπλό κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο videoto3gp.exe το οποίο έχετε αποσυμπιέσει και θα ανοίξει το πρόγραμμα.



Ανοίγοντας το πρόγραμμα στην πάνω αριστερή γωνία πατήστε Add files.Θα σας ανοίξει ένα παράθυρο για να κάνετε αναζήτηση του video που θέλετε να μετατρέψετε επιλέξτε το και πατήστε Άνοιγμα. Μπορείτε να προσθέσετε όσα αρχεία θέλετε και να τα τοποθετήσετε στη λίστα ώστε να μετατραπούν όλα ταυτόχρονα στην μορφή που θέλετε.



Στην συνέχεια επιλέγεται Profile και στο πτυσσόμενο μενού που θα σας ανοίξει επιλέγετε την μορφή που θέλετε να μετατραπεί το video και πατάτε το κουμπί Load στα δεξιά για να φορτώσετε τις ρυθμίσεις οι οποίες θα αλλάξουν αυτόματα από κάτω. Για όσους δεν είναι γνώστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιλογή Encoder default settings.



Για όσους είναι γνώστες μπορούν να αλλάξουν την κωδικοποίηση του video σε H.263, MPEG-4, και XviD αλλά και την κωδικοποίηση του ήχου σε AAC ή AMR-NB καθώς και πολλές ακόμα επιλογές σε ανάλυση εικόνας αλλά και bitrate.

Σαν προεπιλογή το πρόγραμμα θα αποθηκεύσει το αρχείο που θα δημιουργηθεί στο φάκελο στον οποίο είχατε αποθηκευμένο αρχικά το video που μετατρέπεται . Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία επιλέγοντας το κουτί κειμένου και πατώντας το κουμπί Browse επιλέγοντας το φάκελο που θέλετε.



Στην συνέχεια πατάτε Convert και θα σας ανοίξει ένα καινούργιο παράθυρο όπου θα γίνεται η μετατροπή. Όταν τελειώσει πατάτε Close. Είστε έτοιμοι να φορτώσετε το video στο κινητό σας. Στα συν του προγράμματος είναι ότι δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα με ένα usb stick μαζί σας.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain