Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πώς μπορείτε να αντιστοιχίσετε ένα γράμμα με μια μονάδα δίσκου στα Windows 7


Παρουσιάστηκε πρόβλημα με τις εικόνες το άρθρο διορθώθηκε
Έχετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκου USB που χρησιμοποιείτε συχνά για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή για χρήση με εφαρμογές; Κάθε φορά που συνδέετε όμως μπορεί αντιστοιχίζετε με ένα διαφορετικό γράμμα γεγονός που δυσκολεύει τις εργασίες σας.

Υπάρχει ένας τρόπος για να αντιστοιχίσετε ένα γράμμα με έναν σκληρό δίσκο, έτσι ο δίσκος έχει πάντα το ίδιο γράμμα.

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε τον Πίνακα ελέγχου από το μενού "Έναρξη".


Αν έχετε επιλέξει την προβολή κατηγοριών στον πίνακα ελέγχου, κάντε κλικ στο Σύστημα και Ασφάλεια.


Πατήστε Εργαλεία διαχείρισης.


Εάν έχετε επιλέξει τα μικρά εικονίδια (ή μεγάλα εικονίδια) στον πίνακα ελέγχου, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία εμφανίζονται. Κάντε κλικ στο στοιχείο Εργαλεία διαχείρισης.


Ένα ξεχωριστό παράθυρο εμφανίζεται περιέχει συντομεύσεις για τα διάφορα εργαλεία διαχείρισης. Κάντε διπλό κλικ στη συντόμευση Διαχείριση υπολογιστή.


Εμφανίζεται το πλαίσιο διαλόγου "Διαχείριση υπολογιστή". Στο δέντρο της στα αριστερά, επιλέξτε Διαχείριση δίσκων.

Όλες οι μονάδες δίσκου εμφανίζονται, συμπεριλαμβανομένων των αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης. Για να αλλάξετε το γράμμα μονάδας δίσκου, κάντε δεξιό κλικ στη μονάδα δίσκου στη λίστα και επιλέξτε Change Drive Letter.


Εμφανίζεται το τρέχον γράμμα για την επιλεγμένη μονάδα δίσκου. Για να αλλάξετε το γράμμα της μονάδας δίσκου, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή.


Επιλέξτε το επιθυμητό γράμμα από την λίστα.

Σημείωση: Είναι καλύτερα να επιλέξτε ένα γράμμα μεταξύ Μ και Z (συμπεριλαμβανομένου). Αν επιλέξετε ένα γράμμα όπως E, F ή G, το γράμμα μονάδας δίσκου μπορεί να εξακολουθούν να αλλάζουν συχνά επειδή τα γράμματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες μονάδες δίσκου, όπως CDROM, που δεν είναι πάντα συνδεδεμένες.

Εμφανίζεται η ακόλουθη προειδοποίηση. Εάν έχετε κάποια προγράμματα που βασίζονται σε μια απόλυτη διαδρομή στη μονάδα USB, φροντίστε να αλλάξετε το γράμμα μονάδας δίσκου.

Το νέο γράμμα μονάδας δίσκου εμφανίζεται δίπλα από τη μονάδα δίσκου στο παράθυρο διαλόγου "Διαχείριση υπολογιστή". Κλείστε το παράθυρο και είστε έτοιμοι.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain