Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Πώς να σταματήσετε ένα λάθος πρόγραμμα να ανοίγει ένα αρχείο στα Windows Vista


Τα Windows Vista χρησιμοποιούν διάφορους συσχετισμούς, έτσι ώστε να ανοίγουν συγκεκριμένα προγράμματα κάποιους τύπους αρχείων. Ωστόσο, πολλές φορές καλείται ένα μη επιθυμητό πρόγραμμα να ανοίξει ένα από τα αρχεία σας, με αποτέλεσμα είτε αυτό να μην ανοίγει είτε απλά να μην είναι το πρόγραμμα που εσείς θα επιλέγατε. Μπορείτε όμως να ορίσετε το πρόγραμμα της επιλογής σας και να διορθώσετε αυτή την κατάσταση ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Αρχικά, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που σας ενδιαφέρει και επιλέξτε Open With (Άνοιγμα με) στο μενού που εμφανίζεται. Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, τα Windows απεικονίζουν κάποια προγράμματα που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να ανοίξετε το συγκεκριμένο αρχείο.  


Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται η επιλογή Open with, μπορείτε να επιλέξετε Open (Άνοιγμα) και θα εμφανιστεί το παράθυρο με τα προγράμματα που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. 


Στη συνέχεια, κλικάρετε στην επιλογή Choose Default Program και επιλέγετε το πρόγραμμα που θέλετε να ανοίξει το αρχείο σας. Ανάμεσα στα προγράμματα που προτείνονται, επιλέγετε αυτό που θέλετε κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό. Έτσι θα ανοίξει απευθείας το αρχείο σας, ωστόσο όμως η ενέργεια αυτή δεν εγγυάται ότι δε θα ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα.

Εάν τα Windows δεν περιλαμβάνουν το πρόγραμμα που θέλετε στην εμφανιζόμενη λίστα, μπορείτε να το ψάξετε. Επιλέξτε Default Programs, κλικάρετε στο κουμπί Browse και πλοηγηθείτε στο φάκελο που περιέχει το πρόγραμμα που θέλετε.


Τέλος, επιλέγοντας το Always Use the Selected Program to Open This Kind of File εξασφαλίζεται ότι πάντα τα αρχεία του συγκεκριμένου τύπου θα ανοίγουν με το πρόγραμμα που έχετε ορίσει.



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain