Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πώς να προσθέσετε γλώσσες στο πληκτρολόγιό σας στα Windows

Είναι πολλές φορές που χρειάζεστε να πληκτρολογήσετε σε διάφορες γλώσσες στα Windows. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε ένα εύκολο τρόπο για το πώς να προσθέσετε γλώσσες στο πληκτρολόγιό σας.
 
Στα Vista και 7 υπάρχουν προεγκατεστημένες κάποιες γλώσσες, οπότε η προσθήκη μίας νέας γλώσσας είναι αρκετά εύκολη υπόθεση, συγκριτικά με τα XP που έχουν μία περιπλοκότερη διαδικασία. Έχετε υπόψη πως η παρακάτω διαδικασία προσθέτει γλώσσες στις οποίες μπορείτε να γράφετε και δεν επηρεάζουν τη γλώσσα την οποία χρησιμοποιούν τα Windows.



Όπως είπαμε και νωρίτερα, στα Windows 7 και Vista είναι αρκετά εύκολη η διαδικασία εισαγωγής νέων γλωσσών, η οποία ξεκινάει με το να γράψετε “keyboard language” στο πλαίσιο αναζήτησης της έναρξης. Στη συνέχεια επιλέγετε “Change keyboards or other input methods”.





Στα Windows Vista, ανοίγετε τον Πίνακα Ελέγχου και εισάγετε “input language” στο πλαίσιο αναζήτησης και επιλέγετε “Change keyboards or other input methods”.  Αυτό δουλεύει επίσης και στα Windows 7.





Τώρα, κάνετε κλικ στο Change Keyboards για να προσθέσετε μία επιπλέον γλώσσα ή για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη.

Η προεπιλεγμένη μας γλώσσα είναι τα US English, και η προεπιλεγμένη γλώσσα για το πληκτρολόγιο είναι επίσης τα US keyboard. Κλικάρετε Add για να εισάγετε μία ακόμη γλώσσα.

 
Εδώ επιλέξαμε ενδεικτικά την Thai Kedmanee. Τα Windows προσφέρουν σχεδόν οποιαδήποτε γλώσσα μπορείτε να φανταστείτε, οπότε απλά την επιλέγετε και πατάτε το ΟΚ.




Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε Preview για να δείτε την επιλογή σας πριν την αποδεχτείτε. Όταν τελειώσετε την προεπισκόπησή σας, πατάτε close και στη συνέχεια Ok.
Πλέον μπορείτε να δείτε και τα δύο εγκατεστημένα πληκτρολόγιά σας. Ακόμη μπορείτε με το Add να προσθέσετε ακόμη περισσότερα

 
Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα σας, δηλαδή τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής σας όταν τον ξεκινάτε. 

Όταν πατήσετε Apply ή Ok, θα προστεθεί μία νέα γλώσσα, όπου θα εμφανίζονται τα αρχικά της στο μενού της γλώσσας. Πατώντας πάνω στα αρχικά αυτά, μπορείτε να μεταβείτε μεταξύ των επιλογών των γλωσσών σας. Αλλιώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Alt+Shift από το πληκτρολόγιό σας. 






AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain