Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

292 φορητές εφαρμογές με ένα μόνο κλικ με το Liberkey



Θέλετε να έχετε παντού μαζί σας σε ένα usb stick μερικές εφαρμογές που σας κάνουν την ζωή πιο εύκολη? Το Liberkey είναι μία συλλογή πολύ χρήσιμων εφαρμογών όλων των κατηγοριών για το μέσο χρήστη που είναι εύκολες στη μεταφορά, δεν χρειάζονται εγκατάσταση, με δικό της μενού και πολλά ακόμα πρόσθετα.  


Για να το κατεβάσετε πατήστε εδώ. Εγκαταστήστε το πρόγραμμα στο φάκελο που θέλετε. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει ένα φάκελο με όνομα Liberkey και τον οποίο μπορείτε να μεταφέρετε σε ένα usb stick ή σε οποιοδήποτε άλλο φορητό μέσο. Μετά την εγκατάσταση θα ανοίξει το μενού του Liberkey στα δεξιά της αρχικής σας οθόνης και θα μοιάζει όπως στην εικόνα.



Στην αρχή δεν θα έχετε καμία εφαρμογή διαθέσιμη. Το πρόγραμμα σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε έτοιμα πακέτα με εφαρμογές ανάλογα με τα γούστα σας αλλά και να προσθέσετε μόνο τις εφαρμογές που θέλετε. Πατήστε το γρανάζι που βρίσκεται κάτω δεξιά και επιλέξτε Manage Applications. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε browse the application Catalog ,που σας ανοίγει ένα παράθυρο στο browser σας με τα προγράμματα που έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και μία περιγραφή τους, Install an application suite, όπου επιλέγετε ανάμεσα σε έτοιμα πακέτα εφαρμογών και Add/Remove programs όπου προσθέτετε ή αφαιρείτε εφαρμογές από τις ήδη υπάρχουσες.

Για αρχή επιλέξτε Install an application suite διαλέξτε το πακέτο που θέλετε ανάμεσα σε Basic 128 Mb, Standard 395 Mb και Ultimate 544 Mb. Στο κάτω παράθυρο εμφανίζονται οι εφαρμογές που θα εγκατασταθούν από τις οποίες μπορείτε να επιλέξτε αν τις θέλετε ή όχι όλες.  Αφήνοντας πάνω το κέρσορα μπορείτε να δείτε μία περιγραφή του προγράμματος. Επίσης θα σας ανοίξει ένα παράθυρο στο browser σας στην σελίδα του προγράμματος το οποίο συνδέετε με τον υπολογιστή σας πλέον και σας εμφανίζει μία αναφορά με τι προγράμματα έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας.



Όταν εγκατασταθεί θα εμφανίζονται οι εφαρμογές σε κατηγορίες  Audio, CD-DVD,File Management, Graphics- Photo , Internet ,Networking – Server, Office, Security, System Utilities Και Video. Όλες χωρίζονται σε υποκατηγορίες. Για να τρέξετε ένα πρόγραμμα πατάτε δεξί κλικ και σας ανοίγει ένα παράθυρο που σας δίνει διάφορες επιλογές με την επιλογή Properties και πατώντας Launch εκτελείτε το πρόγραμμα.



Άλλες επιλογές που έχετε πατώντας το γρανάζι κάτω δεξιά στο μενού του προγράμματος (Liberkey Tools )είναι η διαμόρφωση του προγράμματος πατώντας Configuration, να ελέγξετε για updates στις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει αλλά και να συσχετίσετε τα αρχεία που έχετε στον υπολογιστή σας (Enable File Association) ώστε να εκτελούνται από τα προγράμματα που υπάρχουν στο Liberkey  πράγμα που δεν συνιστώ.

Τέλος μία πολύ χρήσιμη επιλογή είναι το My documents . Πρόκειται για ένα φάκελο μέσα στον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε έγγραφα σας τα οποία θα αποθηκεύονται μέσα στα αρχεία του Liberkey και σας δίνει την δυνατότητα μαζί με τις εφαρμογές σας να μεταφέρετε και όλα τα σημαντικά για εσάς έγγραφα.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain