Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

5 εργαλεία του YouTube που δεν γνωρίζατε και πώς να προσθέσετε γονικό έλεγχο στο Youtube



Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα για τις λειτουργίες του YouTube και μερικές χρήσιμες συμβουλές όπως  το πώς να κατεβάσετε video και μουσική. Σήμερα θα δούμε μερικά άγνωστα εργαλεία στους πολλούς  που βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την περιήγηση σας στο YouTube.


Ξεκινάμε με το Test Tube το οποίο είναι το ότι είναι το Lab για το Gmail.Δηλαδή δοκιμάζονται μερικά νέα χαρακτηριστικά όπως το feather beta στο οποίο αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο αλλά και μια πειραματική έκδοση του προγράμματος αναπαραγωγής βίντεο HTML5. Αφού τα δοκιμάσετε μπορείτε να ψηφίσετε για να δώσετε ανατροφοδότηση στους δημιουργούς του YouTube και να τους βοηθήσετε.


Για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν σκηνοθέτες στο YouTube υπάρχει η γωνιά του δημιουργού. Πρόκειται για εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επεξεργαστείτε το υλικό σας, να μεταφορτώσετε το βίντεο σας αλλά και βίντεο με οδηγίες για το πώς να τα κάνετε όλα αυτά. Μια πολύ καλή λειτουργία είναι η αλλαγή του σήματος του YouTube όπως εσείς θέλετε.




Το YouTube speed history είναι μία εφαρμογή όπου μπορείτε να συγκρίνετε την ταχύτητα του Ιντερνέτ σας με την ταχύτητα των γειτονικών πόλεων σε σας αλλά και παγκοσμίως μετρώντας το χρόνο που χρειάζεται να δείτε ένα βίντεο. Αυτά τα δεδομένα έχουν συγκεντρωθεί από τους διακομιστές  βίντεο του YouTube.


Ένα πανέμορφο εργαλείο όχι απαραίτητα για YouTube αλλά και για εικόνες είναι το Colouris. Πρόκειται για ένα «τοίχο» τον οποίο δημιουργείτε μόνοι σας με βίντεο ή φωτογραφίες που θέλετε εσείς. Είναι ένα πρόσθετο που εγκαθιστάτε στον Firefox ή στον ΙΕ και προσθέτει μία νέα γραμμής εργαλείων. Πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε!



Τέλος το Timetube είναι μία εφαρμογή στην οποία αφού κάνετε εγγραφή μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε μία λέξη κλειδί και η εφαρμογή σας δημιουργεί μια Γραμμή χρόνου με όλα τα σχετικά βίντεο του YouTube με την λέξη κλειδί που βάλατε κατά μήνα και μέρα.

Πώς να προσθέσετε Ασφαλή λειτουργία στο YouTube

Η Ασφαλής λειτουργία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν να μην βλέπουν περιεχόμενο για ενήλικους που μπορεί να βρίσκουν προσβλητικό. Όταν συμμετέχετε στην Ασφαλή λειτουργία, τα βίντεο με περιεχόμενο για ενήλικους ή αυτά με περιορισμό ηλικίας δεν θα εμφανίζονται στην αναζήτηση βίντεο, στα σχετικά βίντεο, στις λίστες αναπαραγωγής, στις εκπομπές και στις ταινίες.

  • Κάντε κλικ στην Ασφαλή λειτουργία στο κάτω μέρος κάθε σελίδας για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις προτίμησης
  • Πατήστε Ενεργοποίηση και Αποθήκευση για δήλωση συμμετοχής
  • Τώρα βρίσκεστε στην Ασφαλή λειτουργία!

   Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με τον γονικό έλεγχο σε εφαρμογή 




Τέλος για τα μεγάλα παιδιά που δεν θέλουν γονικό έλεγχο αλλά το «αντίθετο» θα κλείσουμε με ένα url trick  για να παρακάμπτετε την ασφάλεια για τα βίντεο που θέλουν την εγγραφή σας στο YouTube για να δηλώσετε ότι είστε ενήλικες γνωστά και ως βίντεο NSFW. Έτσι εάν το url είναι της μορφής http://www.youtube.com/xyz τότε μπορείτε μετονομάζοντας το σε http://www.nsfwyoutube.com/xyz να δείτε το βίντεο αμέσως.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain