Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πως να καθαρίσετε τους σκληρούς σας δίσκους απο τα περιττά αρχεία


Πολλές φορές οι σκλήροι μας δίσκοι γεμίζουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε και με αρχεία που δεν χρειαζόμαστε. Θα δούμε έναν εύκολο τρόπο να αυξήσετε τον χώρο στους σκληρούς σας διαγράφοντας τα αρχεία που δεν χρειάζεστε.

Τα μεγάλα αρχεία ευθύνονται κατα κύριο λόγο για την ελαχιστοποίηση του χώρου στο δίσκο μας, για να τα ανακαλύψετε μπορείτε μέσω του windows explorer να τα ταξινομήσετε με βάση το μέγεθος. Αυτό είναι όμως δύσκολο λόγο των πολλών φακέλων του συστήματος. 

Γι' αυτό μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα το WinDirStat. Για να το κατεβάσετε πατήστε εδώ.

Με το πρόγραμμα αυτό μπορείτε να δείτε πως κατανέμεται ο αποθηκευτικός σας χώρος στον σκληρό σας δίσκο.

Η εγκατάσταση είναι απλή δεν έχετε να κάνετε τίποτα εκτός απο το να πατήσετε Next όπου σας ζητηθεί. Με την εκκίνηση θα ξεκινήσει το scan των δίσκων σας, το οποίο θα διαρκέσει ανάλογα τον αριθμό και το μέγεθος τους.

Επιλέξτε την μονάδα δίσκου που επιθυμείτε. Μπορείτε να δείτε την κατανομή συγκεκριμένων τύπων αρχείων στο σκληρό που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της χωρητικότητας και να προχωρήσετε σε επιμέρους διαγραφή ένος τύπου αρχείου απο όλο τον δίσκο (παντα με προσοχή).

Το πρόγραμμα εμφανίζει και ένα πολύχρωμο γράφημα των αρχείων με τα μεγαλύτερα σε μέγεθος απο αυτά να εμφανίζονται μεγαλύτερα, για να διακρίνεται ευκολότερα. 

Το πρόγραμμα είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις των Windows.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain