Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα πάντα για τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές



Εάν είστε φανατικοί μιας οποιασδήποτε τηλεοπτικής σειράς σας έχουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για να είστε ενημερωμένοι και να μην χάνετε επεισόδιο. Το Free TVDB είναι μία τεράστια δωρεάν βάση δεδομένων για σειρές αλλά και anime με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αγαπημένες σας σειρές.

Θα κατεβάσετε ένα συμπιεσμένο αρχείο πατώντας εδώ. Αφού το αποσυμπιέσετε πατάτε διπλό κλικ στο αρχείο exe και εκτελείτε αυτόματα το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση πράγμα που το κάνει και φορητό. Θα σας ανοίξει το παρακάτω παράθυρο.



Στην αρχή είναι τελείως κενή η βάση δεδομένων σας την οποία γεμίζετε εσείς ανάλογα με τις αγαπημένες σας σειρές. Για αρχή γράφετε το όνομα της σειράς που θέλετε στην γραμμή κειμένου δίπλα στο Series Name.Θα εμφανιστούν τα ονόματα των σειρών που μοιάζουν με αυτό που πληκτρολογήσατε. Επιλέξτε την σειρά που θέλετε και πατήστε Add series to Database.

Στα αριστερά σας θα εμφανιστεί πλέον το όνομα της σειράς σε ένα drop down Menu στο οποίο επιλέγετε τον κύκλο και τα επεισόδια εμφανίζονται με το τίτλο τους. Επιλέγοντας ένα θα εμφανιστούν στο παράθυρο δεξιά πληροφορίες για το συγκεκριμένο επεισόδιο, μια περίληψη του, πότε παίχτηκε στην τηλεόραση ,μπορείτε ακόμα να σημειώσετε που το έχετε αποθηκευμένο στην επιλογή Location σε περίπτωση που θέλετε να το δείτε αλλά και να σημειώσετε τικ στην επιλογή Watched έτσι ώστε να ξέρετε τι έχετε δει και τι όχι. 



Εάν κατεβάζετε τα επεισόδια και δεν περιμένετε να τα δείτε μετά από ένα χρόνο στην Ελλάδα είναι πολύ χρήσιμο να ξέρετε το τίτλο για να κάνετε καλύτερη αναζήτηση torrent.Στην επιλογή Options μπορείτε να αλλάξετε την γλώσσα σε ελληνικά αλλά θα εμφανίζονται πληροφορίες μόνο όπου είναι διαθέσιμη η ελληνική γλώσσα στα ελληνικά. Αυτό θα συμβεί εάν επιλέξετε ελληνικές σειρές. Ναι υπάρχουν και αυτές στην βάση δεδομένων του προγράμματος!


Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές για τους φανατικούς! Επιλέγοντας από τις καρτέλες πάνω μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια του κύκλου που έχετε επιλέξει τους ηθοποιούς, αφίσες  από την σειρά αλλά και φωτογραφίες με σκηνές από την σειρά στην καρτέλα Fan art. Ένα από τα καλύτερα είναι η επιλογή Op.Theme  όπου έχει το εναρκτήριο τραγούδι τις σειράς σε περίπτωση που το ψάχνετε καιρό να το κάνετε ήχο κλήσης για το κινητό σας.


Στις δύο τελευταίες καρτέλες υπάρχουν τα video που συμπεριλαμβάνονται στην βάση δεδομένων αλλά και τα bloopers ή ελληνιστή παρασκήνια όχι όμως για όλες τις σειρές αλλά για αυτές που έχει η βάση δεδομένων οι οποίες δεν είναι λίγες βέβαια.



Για να μένετε συνεχώς ενημερωμένοι πατάτε Update all series από το κάτω μέρος του δεξιού παραθύρου. Ακόμα μπορείτε να συμπιέσετε το μέγεθος της βάσης δεδομένων που δημιουργήσατε και το οποίο μέγεθος φαίνεται στο πάνω αριστερό άκρο του παραθύρου του προγράμματος αλλά και να εξάγετε την βάση που δημιουργήσατε σε κείμενο, xml και csv. Τέλος κάθε φορά που θα μπαίνετε στο πρόγραμμα θα σας εμφανίζει ένα παράθυρο που θα ζητάει να κάνετε δωρεά και εγγραφή. Απλά πατήστε skip donation.


Toluna

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain