Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα σύνδεσης του Internet σας με το TCP Optimizer



Το TCP Optimizer είναι ένα πρόγραμμα που λειτουργεί σαν επιταχυντής Ιντερνέτ και σας βοηθά να βελτιώσετε την ταχύτητα της σύνδεσης του Internet σας παραμετροποιώντας  κάποιες ρυθμίσεις προς το βέλτιστο επίπεδο με ειδικούς αλγόριθμους που διαθέτει. Λειτουργεί σε οποιαδήποτε σύνδεση ακόμα και σε dial up αν και ενδείκνυται για ευρυζωνικές συνδέσεις (broadband) και για οποιαδήποτε πάροχο υπηρεσιών Internet.

Το πρόγραμμα είναι συμβατό με οποιαδήποτε έκδοση  Windows και δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Κατεβάζετε ένα εκτελέσιμο αρχείο από εδώ την έκδοση 3.0.8 και στην συνέχεια για να έχετε πλήρη έλεγχο των στοιχείων πατήστε δεξί κλικ πάνω στο αρχείο που κατεβάσατε και επιλέξτε «Εκτέλεση ως Διαχειριστής».

Πριν ξεκινήσουμε ,αν και το πρόγραμμα την πρώτη φορά που θα αλλάξουμε τις ρυθμίσεις το κάνει μόνο του, πατήστε File και επιλέξτε backup current settings και αποθηκεύσετε το αρχείο όπου θέλετε(εάν δεν αλλάξετε τίποτα θα το αποθηκεύσει στο φάκελο που είναι αποθηκευμένο το αρχείο του TCP Optimizer). Θα δημιουργηθεί ένα αρχείο με κατάληξη .spg



Στην συνέχεια επιλέξτε την ταχύτητα της σύνδεσης σας σέρνοντας το δείκτη στην επιλογή Connection Speed. Από την επιλογή  Network Adapter Selection πατάτε το πτυσσόμενο μενού και επιλέγετε τους προσαρμογής δικτύου που χρησιμοποιείτε ή επιλέγετε Dont Modify Network Adapter ή Modify Network Adapter ανάλογα με τι θέλετε. Τέλος στο κάτω μέρος στην επιλογή Choose settings επιλέγετε Optimal και πατάτε Apply changes. Θα σας ζητήσει να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Αφού την πραγματοποιήσετε θα ‘έχετε σε εφαρμογή της νέες σας ρυθμίσεις.

Για όσους έχουν γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και θέλουν να επεξεργαστούν παραπάνω τις ρυθμίσεις τους μπορούν να επιλέξουν την καρτέλα Advanced Settings και να τις τροποποιήσουν ή ακόμα και να επιλέξουν Custom στην καρτέλα General settings.Μπορούν να δουν ένα documentation σχετικά με το πρόγραμμα εδώ.

Η καρτέλα BDP είναι ένας υπολογιστής για να μετρήσει την ποσότητα των δεδομένων που μπορείτε να μεταφέρετε μέσω της σύνδεσης σας. Το Bandwidth*Delay Product είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο πρωτόκολλο που χρησιμοποιούν τα Windows δηλαδή το TCP. Για να το μετρήσετε πρέπει να ξέρετε το εύρος ζώνης σας bandwidth και την καθυστέρηση ή αλλιώς delay δηλαδή πόσο χρόνο χρειάζεται ένα πακέτο δεδομένων για να μεταβεί από ένα σημείο σε ένα άλλο. Μπορείτε να μπείτε στο παρακάτω σύνδεσμο και να βρείτε τα στοιχεία της σύνδεσης σας μαζί με τον υπολογισμό του BDP. Τα υπόλοιπα εργαλεία είναι για πολύ εξειδικευμένους χρήστες και δεν θα κάνουμε αναφορά. 



Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να ανοίξετε πάλι το πρόγραμμα και να επιλέξετε File >> Restore backup settings (που δημιουργήσαμε στην αρχή) για να επανέλθετε στις παλιές σας ρυθμίσεις.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain