Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Πώς να δείτε τα web site που συνδέονται κρυφά στο κομπιούτερ σας



Νομίζετε ότι έχει πέσει η ταχύτητα της σύνδεση σας και δεν καταλαβαίνετε το λόγο? Μπορεί να έχετε κάποιο από όλα τα κακά ware (malware,adware,spyware) που παρενοχλούν την ταχύτητα των υπολογιστών σας και να μην το ξέρετε. Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να ψάξετε για τα αίτια και να τα διορθώσετε.


Ο πρώτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε την εντολή netstat. Αυτός ο τρόπος χρησιμοποιείτε στα Windows 7,Vista και XP με SP2. Γράψτε cmd.exe στην γραμμή αναζήτησης των Windows  και πατήστε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του cmd και επιλέξτε Εκτέλεση ως Διαχειριστής .Εάν σας εμφανιστεί το παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού Χρήστη πατήστε Ναι.


Πληκτρολογήστε τον παρακάτω κωδικό στην γραμμή εντολών

netstat -abf 5 > activity.txt

Η επιλογή –a  θα εμφανίσει όλες τις συνδέσεις και τις θύρες, το –b τις εφαρμογές που κάνουν τις συνδέσεις και η επιλογή –f θα εμφανίσει το πλήρη όνομα του DNS για ν αναγνωρίσετε από πού ακριβώς προέρχεται αυτή η σύνδεση. Μπορείτε να προσθέσετε και το γράμμα n για να εμφανίσετε το IP.Περιμένετε περίπου για 2 λεπτά και στην συνεχεία πατήστε Ctrl+C για να σταματήσετε την καταγραφή δεδομένων.



Στην συνέχεια εντοπίστε το αρχείο activity.txt ψάχνοντας το στην γραμμή αναζήτησης των Windows.Ανοίξτε το με όποιο πρόγραμμα ανάγνωσης κειμένου θέλετε και έχετε τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο υπολογιστής σας για το χρόνο που αφήσατε την εντολή να τρέξει. Εάν δεν γνωρίζετε κάποιο από αυτά «googlαρετε» το για να βρείτε πληροφορίες. Δεν είναι απαραίτητο κάτι που δεν ξέρετε εσείς να είναι απαραίτητα και επικίνδυνο. 



Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Εάν δεν είστε των εντολών και θέλετε απλά ένα πρόγραμμα να σας κάνει την δουλειά τότε πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το CurrPorts. Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση και αφού κατεβάσετε το συμπιεσμένο αρχείο με βάση τον υπολογιστή σας (32bit ή 64 bit) αποσυμπιέστε το και εκτελέστε το αρχείο.


Θα σας εμφανίσει όλα τα TCP (Transmission Control Program=Πρόγραμμα Ελέγχου Μετάδοσης) ή UDP (User Datagram Protocol) πρωτόκολλα που εκτελούνται στον υπολογιστή σας, την ταυτότητα της διεργασίας την θύρα αλλά και  πολλές πληροφορίες τις οποίες μπορείτε να δείτε στην λίστα συγκεντρωτικά ή για την διεργασία που θέλετε πατώντας διπλό κλικ πάνω της όπου θα σας ανοίξει  ένα νέο παράθυρο.



Μπορείτε όμως και να επεξεργαστείτε τις διεργασίες που εκτελούνται μέσω του CurrPorts.Να κλείσετε μία σύνδεση να σκοτώσετε όλες τις διεργασίες που εκτελούνται από μία θύρα (port) να εξάγετε τα αποτελέσματα σας σε HTML αλλά και να φιλτράρετε όσες διεργασίες εσείς θέλετε και να επεξεργαστείτε.



 Ποτέ μην σταματήστε μια διεργασία εάν δεν είστε σίγουροι ένα είναι επιβλαβείς για το κομπιούτερ σας. Συμβουλευτείτε κάποιον που να ξέρει ή κάντε μία έρευνα στο Google για να βρείτε απαντήσεις στις απορίες σας. Βέβαια είμαστε και εμείς εδώ!

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain