Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πώς να προσθέσετε το κλασικό μενού εκκίνησης και του Windows Explorer στα Windows 7.



Βλέποντας τις απαντήσεις σας στο γκαλοπ μας για το τι λειτουργικό χρησιμοποιείται οι περισσότεροι απαντήσατε Windows 7.Μία μεγάλη μερίδα όμως έχει ακόμα τα Windows XP.Δυστυχώς για εσάς  τα προβλήματα ασφάλειας που θα αντιμετωπίσετε από εδώ και πέρα μεγαλώνουν μιας και σταματά την υποστήριξη του λειτουργικού η Microsoft και καλό θα ήταν να κάνετε την αλλαγή σε άλλο λογισμικό. Για να κάνουμε πιο εύκολη την μετάβαση στο καινούργιο λειτουργικό της Microsoft σας παρουσιάζουμε το Classic Shell.


Οι διαφορές μεταξύ των δύο λειτουργικών είναι τεράστιες και θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για την εξοικείωση με το καινούργιο περιβάλλον των Windows 7.Με το Classic Shell θα μετατρέψετε την δομή του μενού εκκίνησης και του Explorer.Κατεβάστε την τελευταία έκδοση από εδώ.

Όταν κατεβάσετε το εκτελέσιμο αρχείο απλά το εγκαθίσταται και αμέσως θα εφαρμοστούν οι νέες σας ρυθμίσεις. Παρακάτω βλέπετε  πως φαίνονται πλέον τα Windows 7.



Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις πατήστε πάνω στο στρογγυλό κουμπί με το σήμα των Windows και στο παράθυρο που θα σας εμφανιστεί επιλέξτε Ρυθμίσεις.



 Θα σας ανοίξει ένα καινούργιο παράθυρο από το οποίο μπορείτε να αλλάξετε πολλές σε βασικές επιλογές αλλά και  επιλογές εμφανίσεις  όπως το skin ή αν θέλετε μικρά η μεγάλα εικονίδια.



Για τον Explorer ενδέχεται να μην γίνει εμφανής με την μία η αλλαγή και να χρειαστεί να κάνετε τις παρακάτω ρυθμίσεις. Ανοίξτε ένα παράθυρο και πατήστε Alt+T .Στην συνέχεια επιλέξτε Εργαλεία>> Επιλογές Φακέλων. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει επιλέξτε την καρτέλα Προβολή και βάλτε τικ στην επιλογή Πάντα να προβάλεις το Μενού και πατήστε Εφαρμογή. Από εδώ και πέρα μπορείτε πατώντας δεξί κλικ λίγο πάνω από την γραμμή του Explorer σε ένα ανοιχτό παράθυρο θα εμφανίζεται η επιλογή Classic Explorer Bar.



Επιλέγοντας την έχετε την παλιά γραμμή του Explorer αν θέλετε να την έχετε μόνιμη επιλέξτε την επιλογή Κλείδωμα γραμμής εργαλείων. Εάν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις πατάτε το κουμπί που μοιάζει σαν σήμα της Shell



Μία ακόμα αλλαγή που θα προστεθεί είναι όταν θέλετε να κλείσετε τον υπολογιστή σας θα εμφανίζει το παραδοσιακό στυλ των παλαιοτέρων εκδόσεων με το παράθυρο και δεν θα κλείνει απευθείας μόλις το επιλέξετε.



Με το Classic Shell γλυτώνετε πολύ χρόνο από το να μάθετε το νέο σας λειτουργικό και τα καινούργια κατατόπια του αλλά είναι και απαραίτητο να κάνετε την αλλαγή το συντομότερο για την ασφάλεια του υπολογιστή σας.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain