Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις όλες τις λειτουργίες του μ-torrent 3.1 torrent client




Ο δημοφιλέστερος torrent client των τελευταίων χρόνων είναι ο μtorent ο οποίος κατέχει παραπάνω από το μισό της παγκόσμιας αγοράς.Τα χαρακτηριστικά της καινούργιας έκδοσης είναι πολλά και βελτιωμένα. Δεν θα ασχοληθούμε με το πώς να κατεβάσετε ένα torrent αλλά με τις προηγμένες δυνατότητες τις καινούργιας έκδοσης όπως τις εφαρμογές και την εξ αποστάσεως χρήση.


Κατεβάστε την καινούργια έκδοση για Windows πατώντας εδώ. Το πρόγραμμα είναι πολύ μικρό σε κατανάλωση πόρων. Προσέξτε κατά την εγκατάσταση τα ψιλά γράμματα για να αποφύγετε να εγκαταστήσετε και τις γραμμές εργαλείων που σας προτείνουν. Ακόμα μπορείτε να το μεταφέρετε με το usb flash σας αρκεί να μεταφέρετε το εκτελέσιμο αρχείο (exe) στο μεταφερόμενο αποθηκευτικό μέσο και να δημιουργήσετε ένα κενό αρχείο στο notepad με όνομα settings.dat.

Το ελληνικό μενού βοηθάει πολύ στην χρήση του και στις ρυθμίσεις του bit torrent. Ανοίξτε το πρόγραμμα και πατήστε το γρανάζι στην πάνω δεξιά γωνία για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις. Επιλέγοντας την καρτέλα Φάκελοι επιλέγετε που θέλετε να αποθηκεύονται τα αρχεία που κατεβάζετε. Στην καρτέλα χρονοδιακόπτη επιλέγετε ποιες μέρες και ώρες το πρόγραμμα θα έχει στην διάθεση του το μέγιστο ή το ελάχιστο bandwidth.



Στην καρτέλα Remote ρυθμίζετε την πρόσβαση σας στο πρόγραμμα μέσω Ιντερνέτ. Δίνεται ένα όνομα χρήστη και ένα κωδικό καθώς και μία ερώτηση ασφαλείας. Το status θα αλλάξει σε registered και είστε πλέον έτοιμοι για απομακρυσμένοι  χρήση. Στην καρτέλα Streaming επιλέγετε με ποιο πρόγραμμα θέλετε να αναπαράγονται τα αρχεία που κατεβάζετε.



Όταν κατεβάζετε ένα αρχείο εκτός από την ταχύτητα και το χρόνο που απομένει μπορείτε να βαθμολογήσετε την ποιότητα του torrent αλλά και να το αναπαράγετε απευθείας εάν έχει κατέβει πατώντας Play αλλιώς εάν κατεβαίνει ακόμα υπάρχει η επιλογή Stream όπου μετά από λίγο θα αναπαράγει ένα τμήμα του αρχείου που κατεβάζουμε ακόμα και αν έχουμε κατεβάσει μικρό του μέρος.



WEB ACCESS

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο mtorrent ενώ βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή σας μπείτε στο παρακάτω site  https://remote.utorrent.com/και εισάγετε το όνομα χρήστη και το κωδικό που βάλατε στην καρτέλα Remote. To interface είναι παρόμοιο με το πρόγραμμα και δεν θα καταλάβετε διαφορά. Μπορείτε να κάνετε ακριβώς ότι θα κάνατε και στον υπολογιστή σας όπως να κατεβάσετε αρχεία και να δείτε την πρόοδο τους.



Κάτι πολύ χρήσιμο είναι η δυνατότητα να μεταφέρετε αρχεία που έχετε κατεβάσει στον υπολογιστή σας στον υπολογιστή από τον οποίο αποκτάτε απομακρυσμένη πρόσβαση. Για να το κάνετε αυτό πατήστε την καρτέλα File και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε και από το κάτω μέρος κάντε διπλό κλικ σε ένα από τα αρχεία που περιέχει.Στην συνέχεια θα ανοίξει ο download manager και θα σας κατεβάσει ένα αντίγραφο από τα αρχεία που βρίσκονται στον υπολογιστή σας στο σπίτι στον υπολογιστή που βρίσκεστε.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Πρόκειται για μία επιλογή που υπήρχε και στην προηγούμενη έκδοση η οποία δίνει πολλές επιλογές στους χρήστες. Επιλέξτε New Apps από από τα αριστερά και θα σας εμφανιστούν οι διαθέσιμες εφαρμογές χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες Video,Audio και Podcasts αλλά και εφαρμογές που υπάρχουν στην κατηγορία ALL.



Υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές από άτομα και εταιρίες που θέλουν να μοιραστούν το περιεχόμενο τους όπως ταινίες και μουσική δωρεάν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το VODO , το 80 Proof και το ZULU Music από τα οποία μπορείτε να κατεβάζετε μουσική και ταινίες δωρεάν με την άδεια των δημιουργών τους.

Υπάρχουν όμως και πιο πρακτικές εφαρμογές όπως το u-Chat  όπου μπορείτε να μιλάτε με άλλα άτομα που χρησιμοποιούν το m-torrent αλλά και το μ-Map το οποίο δείχνει στο παγκόσμιο χάρτη   τους άλλους torrents clients που βρίσκονται στο ίδιο με εσάς σμήνος ανταλλαγής αρχείων.

Υπάρχουν ακόμα εφαρμογές για προστασία από ιούς (Virus Guard) αλλά και πολλά παιχνίδια για όλα τα γούστα. Εναλλακτικά μπορείτε να μπείτε στο http://www.utorrent.com/get-started/apps και να εγκαταστήσετε από εδώ τις εφαρμογές που θέλετε.



Get It Now

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain