Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δείτε τα δημόσια και όχι μόνο wi-fi hot spots που βρίσκονται δίπλα σας με το WeFi



Εάν θέλετε να είστε παντού συνδεδεμένοι τότε υπάρχει ένα πρόγραμμα που σας ενημερώνει για τα δημόσια ασύρματα δίκτυα που βρίσκονται δίπλα σας ή σε οποιαδήποτε περιοχή θέλετε να πάτε και να μην χάσετε επαφή με το Ιντερνέτ. Το We Fi είναι μία εφαρμογή που μπορείτε να την εγκαταστήσετε είτε στο laptop σας ή στο Android,Windows Phone αλλά και Symbian  κινητό σας. Έτσι σε συνδυασμό με προηγούμενο άρθρο που κάλυπτε τα I-Phone έχετε τα ασύρματα δίκτυα για ότι συσκευή και να έχετε!


Κατεβάζετε το WeFi μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της εφαρμογής και αφού πατήσετε Download επιλέγετε το τύπο της συσκευής που θέλετε PC ή Mobile και ανάλογα κατεβάζετε το αντίστοιχο πρόγραμμα. Το κατέβασμα για τα κινητά είναι δωρεάν.

 Για Pc θα σας συνδέσει με το cnet ένα πολύ γνωστό site για downloads προγραμμάτων .Αφού το κατεβάσετε κατά την εγκατάσταση θα σας ανοίξει ένα παράθυρο με 4 βήματα. προσέξτε τα ψιλά γράμματα  και πατήστε Decline όταν σας ζητήσει να εγκαταστήσει το Babylon. Στην συνέχεια θα τρέξει η εγκατάσταση του προγράμματος και στο τέλος θα ζητήσει εάν συμφωνείτε με το Auto Connect Mode δηλαδή να συνδέεται αυτόματα σε wifi Hotspot ή να σας ρωτάει πρώτα.

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε καρτέλες. Στην πρώτη καρτέλα Network σας εμφανίζει σε τι δίκτυο είστε συνδεδεμένος, με  τι ταχύτητα, τι δίκτυα υπάρχουν γύρω σας και τι τύπου αν είναι με κωδικό ή δημόσια. Το κυκλικό κουμπί που βρίσκεται δεξιά και μοιάζει σαν κουμπί πλυντηρίου μπορείτε να το σύρετε και να επιλέξετε τι δίκτυα θα σας εμφανίζει. Μπορείτε ακόμα να διαχειριστείτε τα αγαπημένα σας δίκτυα πατώντας Manage.



Στην καρτέλα My Profile Μπορείτε να συνδεθείτε με το προφίλ σας στο Facebook. Η σημαντικότερη καρτέλα όμως είναι η Wi-Fi Maps. Εδώ μπορείτε να δώσετε όποια διεύθυνση θέλετε και να σας εμφανίσει τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα της περιοχής που βρίσκονται πάνω στο χάρτη.


 Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε την προβολή σε λίστα όπου θα σας εμφανίσει όλα τα δίκτυα δημόσια και ιδιωτικά και την ακριβή τους απόσταση από το σημείο που είστε.



Τέλος με την καρτέλα Settings ρυθμίζετε τις παραμέτρους του προγράμματος όπως εάν θέλετε να ξεκινάει με τα Windows ή κάθε πόσες μέρες θα κάνει ανανέωση τα διαθέσιμα δίκτυα που έχει βρει.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain