Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να αναζητήσετε κείμενο μέσα από οποιοδήποτε αρχείο χρησιμοποιώντας το Windows Search


Πολλοί από εμάς που βασιζόμαστε στην αναζήτηση των Windows για να βρούμε αρχεία και προγράμματα στον υπολογιστή σας, αλλά η αναζήτηση κειμένου σε αρχεία περιορίζεται σε συγκεκριμένου τύπους αρχείων από προεπιλογή. Σ’ αυτό το άρθρο θα δούμε πως θα μπορέσετε να επεκτείνετε την αναζήτησή σας προκειμένου να συμπεριλάβει τα περισσότερα είδη αρχείων κειμένου.

Αρχικά, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και ανοίξτε τις επιλογές ευρετηρίου (index options).


Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή για προχωρημένους και στη συνέχεια στους τύπους αρχείων.


Βρείτε την επέκταση του αρχείου που θα θέλατε να κάνετε αναζήτηση στα περιεχόμενά του και στη συνέχεια επιλέξτε την αναζήτηση στο ευρετήριο ιδιοτήτων και στα περιεχόμενα στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Στη στήλη Περιγραφή φίλτρου θα πρέπει να τροποποιηθεί αυτόματα σε οποιοδήποτε φίλτρο, για να ανοίξετε τύπο αρχείου που χρησιμοποιείται από προεπιλογή.


Εάν ο τύπος αρχείου που αναζητάτε δεν είναι στη λίστα αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε ένα πρόγραμμα που έχει οριστεί ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα χειρισμού για τον εν λόγω τύπο αρχείου. Μπορείτε να προσθέσετε την επέκταση στον κατάλογο και από προεπιλογή αναζήτησης των Windows θα χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο απλού κειμένου για να αναζητήσετε τα περιεχόμενα του αρχείου.


Εάν κάνετε αναζήτηση για κείμενο μέσα σε ένα από τους νέους τύπους αρχείων αυτά πρέπει τώρα να εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης, από τη στιγμή που έχετε προβεί στις αλλαγές.


Αν θα θέλατε να κάνετε πάντα αναζήτηση στα περιεχόμενα των αρχείων για έναν συγκεκριμένο φάκελο, μεταβείτε στο φάκελο που θέλετε Αναζήτηση για περιεχόμενα και κάντε κλικ στο κουμπί Οργάνωση στη συνέχεια Επιλογές φακέλων και αναζήτησης.


Κάντε κλικ στην καρτέλα Αναζήτηση και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή αναζήτηση πάντα ονόματα αρχείων και περιεχόμενα.




AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain