Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να κλείσετε μία εφαρμογή στα Windows πατώντας πάνω στο αριστερό εικονίδιό της

Όταν θέλετε να κλείσετε μία εφαρμογή πατάτε όλοι μάλλον το Χ στην πάνω δεξιά γωνία, σωστά? Αυτό που μπορεί να μην ξέρετε όλοι είναι ότι μπορείτε επίσης να κλείσετε μία εφαρμογή κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής που βρίσκεται στην πάνω αριστερά γωνία.
Στην παρακάτω εικόνα έχουμε ανοιχτό ένα παράθυρο Internet Explorer 8 και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να το κλείσουμε είναι διπλό κλικ στο εικονίδιο που βρίσκεται πάνω αριστερά.


Επίσης θα παρατηρήσετε ότι κάνοντας απλό δεξί ή αριστερό κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής, εμφανίζεται ένα μενού χειρισμού του παραθύρου. Φυσικά, πολλοί από εσάς θα ξέρετε επίσης το Alt+F4 για να κλείσετε μία εφαρμογή, σωστά?
Σιγουτευτείτε ότι κλικάρετε πάνω στο εικονίδιο, γιατί αν ξεφεύγει λίγο ο δείκτης του ποντικιού, κάνοντας διπλό κλικ κάπου αλλού θα έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει σμίκρυνση ή μεγέθυνση του παραθύρου.
Για το office 2007, κάνετε διπλό κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο και τερματίζει η εφαρμογή!
Επίσης, αν έχετε κάποιο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στην πάνω δεξιά γωνία του και να κλείσετε επίσης την εφαρμογή.


Μπορεί να μην ήταν ένα πολύ σημαντικό τρικ αυτό που παρουσιάστηκε, ωστόσο είναι από τα απλά πράγματα που όλοι θέλουμε να ξέρουμε και μας διευκολύνουν κατά πολύ στη δουλειά μας στον υπολογιστή!



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain