Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πώς να ελέγξετε τα μέσα αποθήκευσης σας για λάθη(CD/DVD,hard drive check)



Με τον καιρό και με την διαγραφή και εγγραφή δεδομένων στο σκληρό μας δίσκο αλλά και σε οποιαδήποτε φορητό μέσο αποθήκευσης δεδομένων τμήματα δημιουργούνται προβλήματα σε διάφορους τομείς του αποθηκευτικού μέσου και δυσχεραίνουν την χρήση του. Μία πολύ καλή εφαρμογή που σας βοηθά στον εντοπισμό λαθών είναι το CD Check.

Κατεβάστε το από εδώ την έκδοση 3.1.14 και εγκαταστήστε το πρόγραμμα. Υπάρχει επιλογή γλώσσας και για Ελληνικά οπότε μετά την εγκατάσταση επιλέξτε να σας ανοίξει το πρόγραμμα και από το κουμπί Options επιλέξτε γλώσσα και ελληνικά.

Επιλέγεται το αποθηκευτικό μέσο που θέλετε CD,DVD αλλά και φορητό σκληρό ή usb stick και πατάτε Έλεγχος. Θα ξεκινήσει τον έλεγχο και στο παράθυρο στο κάτω μέρος θα σας αναφέρει που υπάρχουν τυχόν προβλήματα.



Ακόμα σας προσφέρει την δυνατότητα να συγκρίνετε σε επίπεδο δυαδικού κώδικα ένα αρχείο από το αρχικό μέσο αποθήκευσης σε εκείνο που το μεταφέρατε ώστε να είστε σίγουροι ότι έγινε σωστά η μεταφορά δεδομένων.


Η ανάκτηση είναι μία ακόμα πολύ χρήσιμη λειτουργία που σας επιτρέπει να ανακτάται δεδομένα που έχετε σβήσει .Τέλος το κουμπί Hash δημιουργεί ένα Hash file. Πρόκειται για αρχεία που περιέχουν τις ψηφιακές υπογραφές κάποιων άλλων αρχείων. Χρησιμοποιείται κυρίως στα torrents και αυτό που κάνει είναι να είσαι σίγουρος ότι κάτι που κατέβασες είναι αυτό που ήθελες ή δεν κατέβηκε αλλοιωμένο. Αυτό που κάνει το πρόγραμμα είναι ένα να δημιουργεί ένα τέτοιου είδους αρχείο και να σας διαβεβαιώνει ότι αυτό που μεταφέρατε είναι ψηφιακό υπογεγραμμένο και δεν είναι αλλοιωμένο. Χρησιμοποιείται τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και αφήστε το τύπο Hash το MD5.



Υπάρχει η δυνατότητα εγκαθιστώντας ένα plug in να έχετε και προστασία από ιούς επιλέγοντας ρυθμίσεις και την Καρτέλα Ανίχνευση ιών όπου σας δίνει το link για να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα για ιούς.

Το πρόγραμμα είναι στην αρχή σε δοκιμαστική λειτουργία 30 ημερών αλλά πατώντας την καρτέλα CD Check Online από της ρυθμίσεις μπορείτε κάνοντας εγγραφή να το κάνετε μόνιμο αρκεί να είναι για προσωπική χρήση.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain