Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Πώς να μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε Home Theatre



Καλή Χρονιά σε όλους! Μετά από μία εβδομάδα επιστρέψαμε και πάλι. Σήμερα θα δούμε μία κατηγορία προϊόντων στα οποία δείχνεται μεγάλο ενδιαφέρον. Σε λογισμικό που χρησιμοποιείται συνδυάζοντας  τον υπολογιστή σας με την τηλεόραση. Το Media Portal είναι μία εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού το οποίο σας επιτρέπει να οργανώσετε το οπτικοακουστικό  υλικό στον υπολογιστή σας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει κάποιες απαιτήσεις κυρίως σε λογισμικό.

Συγκεκριμένα οι απαιτήσεις του είναι:
•    CPU: Intel P4 with 2.0 GHz / AMD XP-2000+ or above
•    Memory: 1024 MB
•    HDD: 600 MB for MediaPortal
•    HDD: 50 GB for TV recordings and time shifting. Recordings can take up to 8GB per hour
•    Video card: DirectX 9 compatible video card with at least 128 MB of video memory
•    TV card: MediaPortal TV-Server supports all analog TV cards with hardware MPEG-2 encoder and all digital TV cards which use BDA-drivers
Supported Operating Systems
•    Windows XP 32-bit Edition with at least service pack 3
•    Windows Media Center Edition 2005 with service pack 3
•    Windows Vista 32- and 64-bit with at least service pack 2
•    Windows 7 32- and 64-bit

 Για να κατεβάσετε το αρχείο για εγκατάσταση  πατήστε εδώ. Κατά την διαδικασία της εγκατάστασης θα σας ζητηθεί εάν θα βλέπετε και τηλεόραση μέσω του Media portal όπου απαιτείτε να έχετε κάρτα τηλεόρασης. Μετά την εγκατάσταση θα εμφανιστούν τέσσερις συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας. Media Portal, το Media Portal Configuration για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, το TV-Server Configuration για ρυθμίσεις σχετικά με την τηλεόραση και το MediaPortal Extensions Installer για να βρίσκεται και να εγκαθιστάτε plug ins.



Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε το πρόγραμμα θα σας ανοίξει το παράθυρο για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις. Για την μουσική, τα βίντεο και τις φωτογραφίες επιλέγεται τους φακέλους από τους οποίους το πρόγραμμα θα ψάχνει αρχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε ακόμα τους υπότιτλους, τι θα χρησιμοποιείται για χειριστήριο, να απενεργοποιήσετε plug ins ή να προσθέσετε (υπάρχουν πολλά πρόσθετα ανάμεσα τους παιχνίδια όπως Sudoku,εφαρμογή για το Wikipedia και το Last.fm) καθώς επίσης και να ρυθμίσετε τα codec.


Από την κατηγορία μουσική μπορείτε να ακούσετε κομμάτια που έχετε στον υπολογιστή σας να κάνετε λίστες αναπαραγωγής, να κατεβάσετε τα εξώφυλλα από άλμπουμ αλλά και να ακούσετε ράδιο να κάνετε εγγραφές ραδιοφωνικών εκπομπών και streaming ραδιοφωνικές μεταδόσεις εάν έχετε υπολογιστές συνδεδεμένους στον υπολογιστή σας.

Στην κατηγορία Βίντεο επιλέγετε τις ταινίες και τα βίντεο που έχετε αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας. Ρυθμίστε τον τρόπο που θέλετε να εμφανίζεται σε λίστα ή εικονίδια. Κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε μία ταινία μπορείτε να επιλέξετε IMDB για να ψάξετε δεδομένα για την ταινία on-line. Μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε την ταινία στο φόντο ενώ κάνετε κάτι άλλο. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δημιουργήσετε δικό σας Slideshow. 


Μπορείτε ακόμα από την επιλογή Αναπαραγωγή να δείτε το περιεχόμενο ενός CD/DVD.Υπάρχει τέλος η επιλογή Καιρός από την οποία μπορείτε να ενημερώνεστε για τον καιρό αναλυτικά αλλά και για πρόβλεψη 5 ημερών. Επιπλέον από την Τηλεόραση ψάχνετε και αποθηκεύετε τα αγαπημένα σας κανάλια και κάνετε καταγραφή προγραμμάτων που σας αρέσουν.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain