Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πώς να ξεφορτωθείτε τα επίμονα αρχεία από τον υπολογιστή σας



Όταν εγκαθίσταται προγράμματα έχουμε αναφερθεί στα πρόσθετα που μπορεί να σας «φορτωθούν» χωρίς να το θέλετε (αν και σας προειδοποιούμε όταν υπάρχει κάποιο πρόσθετο) ή σε προγράμματα που μετά την απεγκατάσταση τους αφήνουν κατάλοιπα που δεν μπορείτε να διαγράψετε. Η σημερινή εφαρμογή σας δίνει την δυνατότητα να διαγράψετε αυτά τα ενοχλητικά αρχεία μια και καλή.

Το Killbox είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο που δεν απαιτεί εγκατάσταση και άρα είναι και φορητό. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Πατήστε απλά διπλό κλικ στο αρχείο που θα κατεβάσετε για να το ανοίξετε.



Το πρόγραμμα είναι πολύ απλό στην χρήση. Επιλέγεται την διαδρομή του αρχείου που θέλετε να διαγράψετε και σας εμφανίζεται ο αριθμός των φακέλων ή των αρχείων που είναι έτοιμα προς διαγραφή στο πάνω μέρος του παραθύρου. Επιλέγοντας Standard File Kill διαγράφετε το αρχείο που θέλετε άμεσα πατώντας το εικονίδιο με το  κόκκινο Χ. Θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σας ρωτάει εάν θέλετε σίγουρα να διαγράψετε το αρχείο και να γίνει ένα backup του. Με την επιλογή Delete on Reboot διαγράφετε το αρχείο μετά την επανεκκίνηση την οποία σας ρωτάει το πρόγραμμα εάν θέλετε να την κάνετε άμεσα .Βάζοντας τικ και στην κουτί End Explorer Shell while killing file διαγράφεται και τον φάκελο που περιέχει το αρχείο.

Με την επιλογή Replace on Reboot μπορείτε να επαναφέρετε ένα αρχείο ή τα Dummy Files (Ένα ανύπαρκτο αρχείο το οποίο αντιμετωπίζεται από ένα πρόγραμμα υπολογιστή, σαν να ήταν η λήψη δεδομένων εξόδου του, όταν στην πραγματικότητα τα δεδομένα αγνοούνται, χρησιμοποιείται για να καταστείλει τη δημιουργία των αρχείων που χρειάζονται μόνο περιστασιακά) επιλέγοντας Use dummy.

Το Killbox σας δίνει την δυνατότητα να επαναφέρετε ένα αρχείο που σβήσατε επαναφέροντας το backup του πατώντας File και Open Killbox backup. Μπορείτε ακόμα να σβήσετε τα backup ή τα Dummy files επιλέγοντας από το File την επιλογή Clean up.

Από το Options μπορείτε να επιλέξετε να σβήσετε τα διπλότυπα και τον κατάλογο που περιέχει το αρχείο. Μία ακόμα επιλογή είναι από τα Tools να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία επιλέγοντας  Delete Temp Files.



Μία ακόμα δυνατότητα είναι να σκοτώνεται διεργασίες που εκτελούνται από τον υπολογιστή σας .Πατώντας το κουμπί Processes ανοίγει μία προέκταση του παραθύρου με τις ενεργές διεργασίες τις οποίες επιλέγετε και πατάτε End Task. Γενικά πρέπει να είστε προσεκτικοί με το Killbox ώστε να μην διαγράφεται αρχεία που χρειάζεστε ή διεργασίες αν και υπάρχουν πάντα τα backup files σε περίπτωση που κάνετε λάθος.

Nemexia

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain