Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πώς να ρυθμίσετε το σύστημα σας και να βελτιώσετε την απόδοση του



Υπάρχουν πολλά προγράμματα που σας βοηθούν να βελτιώσετε την απόδοση του υπολογιστή σας πραγματοποιώντας λειτουργίες που καθαρίζουν χώρο στο σκληρό σας δίσκο. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ένα πολύ απλό στην χρήση που σας παρουσιάζει μία γενική εικόνα του συστήματος σας με πλήθος ρυθμίσεων δυσπρόσιτες για τον απλό χρήστη και πάνω από όλα δωρεάν.

Κατεβάστε το Tweaknow Winsecret 2011 πατώντας εδώ.  Το πρόγραμμα είναι συμβατό με Windows XP,Vista και 7.Αφού το εγκαταστήσετε ανοίξτε το. Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε 6 καρτέλες.



Στην πρώτη καρτέλα με τίτλο Quick Optimizer με τις τρεις πρώτες επιλογές καθαρίζετε το λειτουργικό σας από προσωρινά αρχεία και Cookies που έχουν αποθηκευτεί και σας πιάνουν χώρο άσκοπα . Με την τέταρτη επιλογή καθαρίζεται το registry των Windows από περιττές καταχωρήσεις. Οι επόμενες δύο επιλογές συμπιέζουν τα αρχεία του Chrome και του Mozilla αντίστοιχα για να μειώσουν την βάση δεδομένων που χρησιμοποιούν και να τρέχουν πιο γρήγορα. Οι δύο επόμενες επιλογές Optimize Windows Settings και Optimize Internet/Network Settings Κάνουν αλλαγές στο σύστημα σας ώστε να βελτιστοποιήσει την απόδοση του λειτουργικού σας και της σύνδεσης στο Internet.



Πατώντας την επιλογή Options από το κάτω μέρος του παραθύρου μπορείτε να επιλέξετε τους Browsers από τους οποίους θα καθαρίσουν τα Cookies αλά και τα προγράμματα από τα οποία θα σβηστούν τα προσωρινά αρχεία. Όταν τσεκάρετε τις επιλογές που θέλετε πατάτε Optimize Now από το κάτω μέρος του παραθύρου. Αφού τελειώσει ο έλεγχος μπορείτε να δέιτε τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα αναλυτικά πατώντας το View Results  από το πάνω μέρος. Τέλος πατάτε το κουμπί Optimize Now για να τις εφαρμόσει. 


Σε περίπτωση που οι ρυθμίσεις δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα το TWeakNow έχει προβλέψει και κρατάει ένα αντίγραφο ασφαλείας στην καρτέλα Restore Backup από όπου μπορείτε να επιλέξετε την διαδικασία που θέλετε να επαναφέρετε και πατάτε Restore.



Στην καρτέλα Troubleshooting εμφανίζει πιθανά προβλήματα που εντόπισε στον υπολογιστή σας και σας προτείνει λύση.

Στην καρτέλα System Information το TweakNow σας παρουσιάζει σε μια αναφορά το υλικό του υπολογιστή σας με αναλυτικές πληροφορίες και στοιχεία.



Δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία υπάρχουν στην καρτέλα Windows Cleaner. Το πρώτο είναι το Startup Manager με το οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε τις εφαρμογές που εκκινούν μαζί με τον υπολογιστή σας και να τις ρυθμίσετε και το δεύτερο είναι το uninstall programs κάτι παρόμοιο με την Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων των Windows.



Τελευταία άφησα μία πολύ σημαντική καρτέλα που δεν είναι για όλους .Με το τίτλο Windows Secret στην καρτέλα αυτή μπορείτε να ρυθμίσετε όλες τις παραμέτρους(tweaks) του υπολογιστή σας αναλυτικά και μία μία αρκεί να ξέρετε τι κάνετε και να μην πειράξετε κάτι που θα το μετανιώσετε. Είναι χωρισμένο σε 11 κατηγορίες όπως Applications,Control Panel,Desktop κτλ.



Να είστε πολύ προσεκτικοί στις ρυθμίσεις που αλλάζετε. Για τους απλούς χρήστες χρησιμοποιήστε κυρίως την πρώτη καρτέλα και μην μπείτε σε πολλές λεπτομέρειες εάν δεν είστε σίγουροι για κάτι.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain