Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πώς να αλλάξετε την προεπιλογή για το κουμπί ενέργειας(Power button) στα Windows 7 και Vista.



Το κουμπί ενέργειας είναι το κουμπί που βρίσκεται στα δεξιά και κάτω μόλις πατήσετε από την επιφάνεια εργασίας σας το κουμπί Έναρξη. Το χρησιμοποιείται κάθε φορά που κλείνετε τον υπολογιστή σας και η προεπιλογή του είναι  Τερματισμός λειτουργίας για τα 7 και Αδρανοποίηση για τα Vista.

Windows 7

Για να το αλλάξετε στα Windows 7 η διαδικασίας είναι πολύ απλή πατήστε δεξί κλικ πάνω στο κουμπί Τερματισμός λειτουργίας και πατήστε Ιδιότητες. Θα σας ανοίξει η καρτέλα Μενού έναρξη. Από το πτυσσόμενο μενού με τίτλο Ενέργεια κουμπιού τροφοδοσίας επιλέξτε την λειτουργία που θέλετε.




Windows Vista

Στα Vista η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη. Πατήστε στην γραμμή εύρεσης από το μενού Έναρξη και πληκτρολογήστε cmd για να ανοίξετε το command prompt.

Στην συνέχεια πληκτρολογήστε powercfg.cpl,1.

Υπάρχει και ο μακρύς δρόμος  Control Panel \ Power Options \ Change Plan Settings \ Change Advanced Power Settings. Θα σας ανοίξει το παράθυρο Power Options. Βρείτε την επιλογή Power buttons and lid. 



Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε Power button action και Start menu power button ( για να αλλάξετε την λειτουργία του κουμπιού από το μενού ¨Έναρξη. Οι επιλογές σας είναι Sleep, Hibernate και  Shut Down.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain