Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πως να κάνετε εκκαθάριση του ιστορικού στον Chrome, τον Firefox και τον IE9



Πολλοί από εμάς  αν όχι όλοι επιθυμούμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα όταν πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο. Ο καλύτερος τρόπος να προστατευτούμε είναι να προβαίνουμε σε εκκαθάριση του ιστορικού του browser που χρησιμοποιούμε. Σ’ αυτό το άρθρο θα δούμε αυτήν την διαδικασία στους δημοφιλέστερους browsers.  

Chrome

Όπως και στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, η κατάργηση του ιστορικού στο Chrome διαρκεί λίγα μόνο κλικ. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδιού, επιλέξτε Εργαλεία και στη συνέχεια επιλέξτε τη διαγραφή δεδομένων περιήγησης ή εναλλακτικά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσετε τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + Shift + Del.


Η επιλογή σας αυτή θα εμφανίσει ένα νέο πλαίσιο διαλόγου και τσεκάρετε όλα τα στοιχεία που επιθυμείτε. Θα χρειαστεί επίσης το χρονικό ορίζοντα των δεδομένων που  θα διαγραφούν. 


Firefox

Firefox επίσης καθιστά πολύ εύκολο να καταργήσετε ιστορικό του internet, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί "Firefox", επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού Ιστορικό και πατήστε πατήστε  διαγραφή ιστορικού, εναλλακτικά ο συνδυασμός των πλήκτρων Ctrl + Shift + Del.


Αλλάξτε την προεπιλεγμένη χρονική διάρκεια εμφανίζοντας με την επιλογή “Everything”.


Από-επιλέξτε τις επιλογές που θέλετε  εκτός από το ιστορικό λήψης & περιήγηση (Browsing) και στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί "εκκαθάριση τώρα".



Internet Explorer 9

Για εσάς που εξακολουθείτε να είστε πιστοί χρήστες του Internet explorer, κάντε κλικ στο κουμπί "Ρυθμίσεις", περιηγηθείτε στην ασφάλεια και επιλέξτε Διαγραφή ιστορικόy περιήγησης και πάλι έχετε την δυνατότητα της χρήσης του συνδυασμού των πλήκτρων Ctrl + Shift + Del.


Καταργήστε όλες τις επιλογές εκτός από την ιστορία και στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί "Διαγραφή".


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain