Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πώς να βελτιστοποιήσετε τον Mozilla Firefox ώστε να πετύχετε το μέγιστο απόρρητο στις περιηγήσεις στο Internet



O Firefox περιλαμβάνει μερικά εργαλεία για να σας προστατέψουν από τα αδιάκριτα βλέμματα  στο Internet αλλά και να προστατέψει τα δεδομένα σας από τρίτους τα οποία όμως δεν είναι ενεργοποιημένα από μόνα τους. Σήμερα θα δούμε πώς να τα ενεργοποιήσετε και να κάνετε το απόρρητο σας ακόμα καλύτερο.

Ξεκινώντας με τα απλά υπάρχει μία επιλογή η οποία ενημερώνει τις σελίδες ότι δεν θέλετε να γίνετε εντοπισμός σας. Για να την ενεργοποιήσετε επιλέγετε Εργαλεία >> Επιλογές και από την καρτέλα Απόρρητο βάζετε τικ στην πρώτη επιλογή πάνω Εντοπισμός. Πρόκειται για μία επιλογή που υπάρχει και στον Explorer αλλά και στον Safari αλλά όχι στον Chrome.



Αν σας την δίνει να κάνετε αναζήτηση στο Google και να εμφανίζονται παλαιότερες αναζητήσεις τότε δεν έχετε παρά να απενεργοποιήσετε αυτή την λειτουργία. Στο παραθυράκι που γράφετε την λέξη που αναζητάτε στα δεξιά του Mozilla πατήστε δεξί κλικ και αποεπιλέξτε την Προβολή υποδείξεων.



Για να σας προστατέψει ο Firefox από επικίνδυνες σελίδες όπου έχουν κακόβουλο λογισμικό ή πραγματοποιούν phising ακολουθεί την τακτική που χρησιμοποιεί και ο Chrome.Κατεβάζει δηλαδή ανά 30 λεπτά μία λίστα με επικίνδυνες ιστοσελίδες  που ανανεώνεται συνέχεια. Όταν πάτε να εισέλθετε σας εμφανίζεται ένα μήνυμα προειδοποίησης.

Για να το ενεργοποιήσετε από τις Επιλογές επιλέγεται την καρτέλα Ασφάλεια και επιλέγετε Φραγή σελίδων που έχουν επιλεγεί ως κακόβουλες και πλαστές. Συνήθως είναι ενεργοποιημένη αυτή η επιλογή.



Μια πολύ σημαντική παράμετρο είναι τα Cookies για τα οποία έχουμε κάνει εκτενή αναφορά καθώς και πως μπορείτε να τα χειριστείτε με τίτλο Πώς να μπλοκάρετε όλα τα Cookies από όλα τα site εκτός από αυτά που χρησιμοποιείτε.

Τέλος ο Firefox σε περίπτωση crash συνηθίζει να στέλνει αναφορές σχετικά με τι το προκάλεσε ώστε να στέλνει πληροφορίες για διόρθωση. Από το παράθυρο επιλογές επιλέξτε την καρτέλα Για προχωρημένους. Ακόμα και αν έχετε την επιλογή Υποβολή αναφορών σφάλματος ο Firefox πάντα θα σας ρωτάει εάν θέλετε να το στείλετε.



 Με την επιλογή Υποβολή δεδομένων επιδόσεων εφαρμογής ο Firefox στέλνει δεδομένα ανώνυμα για τις επιδόσεις του συστήματος σας όταν τρέχετε τον Firefox για την βελτίωση του browser.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain