Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

5 εναλλακτικοί browsers που βασίζονται στο Mozilla Firefox


Το Mozilla Firefox είναι ένας web browser ανοικτού κώδικα, ετσι ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει το πηγαίο κώδικά και να τον διαμορφώσει. Διάφορα projects έχουν πάρει τον κώδικά του Firefox και έχουν δημιουργήσει δικές τους εκδόσεις, οι οποίες είτε βελτιστοποιούν, είτε προσθέτουν νέες δυνατότητες. Όλα τα projects πρέπει να κυκλοφορήσουν τον πηγαίο κώδικα του προγράμματος που θα δημιουργήσουν και να χρησιμοποιούν το όνομα και το λογότυπο του Firefox.




Το Firefox ως γνωστόν δεν παρέχει εκδόσεις για 64-bit λειτουργικά συστήματα, τουλάχιστον όχι ακόμα. Το Waterfox λαμβάνει κώδικα του Firefox και τον μετασχηματίζει για Windows 64-bit, χωρίς προσθήκη πρόσθετων δυνατοτήτων ή την πραγματοποίηση άλλων αλλαγών. Πολλά plugins, συμπεριλαμβανομένου του Adobe Flash, τώρα διατίθενται σε  εκδόση 64-bit, ώστε να είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα περιήγησης των 64-bit για αναζήτηση σε καθημερινή βάση. 

Το Waterfox χρησιμοποιεί την ίδια δομή με το Firefox, ώστε να είναι εύκολη η μετάβαση σε αυτό. Εάν αποφασίσετε να το απεγκαταστήσετε, μην επιλέξετε την επιλογή "Κατάργηση προσωπικών δεδομένων", εκτός και αν θέλετε επίσης να διαγράψετε τα δεδομένα σας Firefox.



Το Pale Moon είναι ένα ακόμα "βελτιστοποιημένο" build του Firefox για τα Windows, και είναι διαθέσιμο μονο σε έκδοση 32-bit. Το Pale Moon αποκλίνει από το Firefox με την εξάλειψη των επιλογων προσβασιμότητας και του γονικού ελέγχου, ενώ παράλληλα περιβάλλον εργασίας να είναι παρόμοιο με παλαιότερες εκδόσεις του Firefox.



Το Sea Monkey δεν βασίζεται  εξ’ ολοκλήρου στον Firefox, αλλά έχει στενή σχέση. Το Firefox ήταν η εξέλιξη του " Mozilla Application Suite," που περιείχε εφαρμογές email IRC chat, HTML editing, και newsgroups. Οι δυνατότητες δεν περιέχονται πια στον Firefox για να είναι ένα πιο εστιασμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Web. Εάν προτιμούσατε το Mozilla όπως ήταν στο παρελθόν το Sea Monkey θα ήταν από τα αγαπημένα σας προγράμματα, αφού αποτελεί τον διάδοχο της πλήρης σουίτας του Mozilla. 




Εάν χρησιμοποιείτε Debian Linux, μάλλον έχετε εγκαταστήσει το Iceweasel αντί του Firefox. Το Mozilla δεν επιτρέπει την ρύθμιση σε Debian γι αυτό και δημιουργήθηκε αυτό το application. Το Iceweasel είναι λειτουργικά πανομοιότυπο με Firefox έχει μόνο διαφορετική ονομασία και το λογότυπο.



Το Wyzo έχει βελτιστοποιηθεί για downloads και online media. Περιλαμβάνει δυνατότητες λήψης multi-source με ένα ενσωματωμένο BitTorrent client. Η αρχική σελίδα περιέχει συνδέσεις για εύκολη αναζήτηση torrents videos, Τηλεοπτικά προγράμματα, και μουσική. Δυστυχώς, δεν έχουν ενημερωθεί αρκετό χρονικό διάστημα και εξακολουθεί να βασίζεται σε Firefox 3.6.4. Μπορείτε να βρείτε πολλά από τα χαρακτηριστικά του Firefox, εγκαθιστώντας επεκτάσεις, όπως FireDownload και FireTorrent.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain