Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Χρήσιμες λειτουργίες για τα συνημμένα αρχεία του Gmail

Σίγουρα πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε το Gmail για να έχετε πρόσβαση στα e-mail σας και τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με άλλες υπηρεσίες e-mail είναι εμφανείς, ωστόσο ο κάθε ένας από εσάς σίγουρα έχει διαφορετικούς λόγους για να το χρησιμοποιεί. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε κάποια tips που ίσως να μη γνωρίζετε για το Gmail και που μπορούν να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία σας στη λήψη και αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. 

Σύρετε τα συννημένα αρχεία που θέλετε να στείλετε
Απλά σύρετε αρχεία από τον υπολογιστή σας στο μήνυμα που γράφετε και θα ανέβουν από εκεί. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε το Google Chrome ή το Mozilla Firefox 3.6 για να λειτουργήσει αυτό.





Επιλέξτε πολλαπλά συννημένα
Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να επισυνάψετε, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl (ή Command σε Mac) και κάνοντας κλικ σε κάθε αρχείο που θέλετε να επισυνάψετε. Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift θα επιλέξετε μια συνεχή λίστα με τα αρχεία.





Ποτέ μην ξεχάσετε ένα συνημμένο ξανά
Το Gmail ψάχνει για φράσεις στο email σας που σας προτείνουμε ως στόχο να επισυνάψετε ένα αρχείο (όπως «Το έχω συνημμένο» ή «βλέπε συνημμένο») και σας προειδοποιεί αν έχετε ξεχάσει να το κάνετε.





Προβολή συνημμένων online
Όταν λαμβάνετε ένα συνημμένο, μερικές φορές θέλετε να το δείτε και δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε ή να το αποθηκεύσετε στην επιφάνεια εργασίας σας. Το Google Docs Viewer σας επιτρέπει να δείτε .Pdf , .Ppt και τα αρχεία .Tiff στον browser σας. Απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο «View» στο κάτω μέρος του μηνύματος.





Ψάξτε για συννημένο με την αναζήτηση
Εάν ψάχνετε για κάποιον που σας έχει στείλει ένα συνημμένο,η σύνθετη αναζήτηση του Gmail μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα και με ακρίβεια.




AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain