Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μιλήστε στον browser σας με το TalkTyper

Το TalkTyper είναι λοιπόν μία web εφαρμογή η οποία μετατρέπει τη φωνή σε κείμενο. Η εφαρμογή αναγνωρίζει την ομιλία σας και είναι πολύ πρακτική όχι μόνο γιατί πάντα η ομιλία μας είναι γρηγορότερη από το γράψιμο αλλά γιατί μπορεί να εξυπηρετήσει περιπτώσεις όπου η πρόσβαση στο πληκτρολόγιο είναι κάποιες φορές σχετικά δύσκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί, να μιλήσετε και αυτόματα η ομιλία σας θα μετατραπεί σε γραπτό κείμενο, σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Το TalkTyper υποστηρίζει συγκεκριμένες γλώσσες, όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Τούρκικα και Αράβικα. 

Για να ξεκινήσετε, κάνετε κλικ στο κουμπί με το μικρόφωνο και προφέρετε μία πρόταση τη φορά. Η εφαρμογή μπορεί και αναγνωρίζει το λόγο σας και το αποτέλεσμα της μετατροπής σε κείμενο θα εμφανιστεί με κόκκινο χρώμα ψηλά στη σελίδα. Εάν θέλετε να το ακούσετε μπορείτε να κάνετε κλικ στο Speaker εικονίδιο, και αν η ομιλία σας δεν έχει αναγνωριστεί σωστά μπορείτε να δείτε τα Alternatives, τα εναλλακτικά αποτελέσματα για να βρείτε άλλες αναγνωρίσεις ή να απλά ξαναδοκιμάσετε. Εάν το κείμενο είναι σωστό μπορείτε να πατήσετε το βέλος και να προσθέσετε την πρόταση αυτή στις αποθηκευμένες και αποδεκτές μετατροπές. 

Εφόσον το κείμενο προστεθεί στο πλαίσιο στο κάτω μέρος της σελίδας, έχετε τις εξής επιλογές: Copy text to clipboard, Add punctuation, Print, Clear Text, Send an email και Tweet this text. Συνεπώς, το κείμενο μπορεί εύκολα να εισαχθεί για email, tweet, document, ή οτιδήποτε άλλο θελήσετε. 

Οι ρυθμίσεις σας δίνουν επιλογές για Safe Mode, Simple Grammar και AutoSave. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά όπως επίσης και το μέγεθος του κειμένου από τα αναδυόμενα μενού. 
Το TalkTyper είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο για ανθρώπους με δυσλεξία ή δυσγραφία, αλλά επίσης και για όλους όσους θέλουν απλά να ξεκουράσουν λίγο τα χέρια τους.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της εφαρμογής εδώ

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain