Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Χρηστικα και άλλα δωρεάν site ,web apps και add ons No 23



Ψάξαμε και σήμερα και βρήκαμε ενδιαφέροντα site και εφαρμογές για διαχείριση μουσικής και εικόνας ,την επεξεργασία τους αλλά και εφαρμογές για καλύτερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο.


Mielophone: Μπορεί να υπάρχουν πολλά προγράμματα για desktop οι οποίες να αναπαράγουν μουσική αλλά το mielophone έχει μερικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει όπως να κάνετε streaming μουσική δωρεάν ,να αγοράζετε μουσική από διάφορα καταστήματα αλλά και να παίρνετε πληροφορίες για μουσικά συγκροτήματα. Το πρόγραμμα λειτουργεί σε Adobe Air και οι πληροφορίες που παίρνει είναι από γνωστά site όπως το Last.FM, BBC Radio, και  MusicBrainz. Στις αναζητήσεις που θα κάνετε επιλέγοντας το καλλιτέχνη ή το συγκρότημα θα σας εμφανίσει λίστα με τα τραγούδια τους. Μπορεί α αργεί λίγο να φορτώσει ένα τραγούδι αλλά το κάνει μια χαρά. Μπορείτε ακόμα να αναπαράγεται τραγούδια με βάση την διάθεση σας ή τα tags. Μπορείτε να κατεβάσετε διάφορα πρόσθετα όπως Soundcloud MP3 Search, Zmusic MP3 Search και άλλα. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο που οι λάτρης της μουσικής αξίζουν να δοκιμάσουν.


Filelab: εάν θέλετε να επεξεργαστείτε ήχο και εικόνα με το ίδιο πρόγραμμα και όχι με ξεχωριστά το filelab μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Απλά χρειάζεται να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας σας η οποία μετά θα συνδέετε με τον browser σας σαν πρόσθετο. Μπορείτε να ανεβάσετε ένα αρχείο εικόνας ή ήχου και να το επεξεργαστείτε online.Μπορείτε να προσθέσετε εφέ να κόψετε ένα κομμάτι και άλλα. Μπορείτε ακόμα να εισάγετε φίλτρα ήχου και να προσθέσετε περίγραμμα σε βίντεο. Δεν είναι τόσο προχωρημένο όπως το Audacity για παράδειγμα αλλά για κάποιον που θέλει τις βασικές λειτουργίες είναι ότι πρέπει.


ShapeCatcher: Σας έχει τύχει να έχετε δει ένα σύμβολο ή σχήμα  και να μην θυμάστε πως το έλεγαν?Να κάνετε αναζήτηση στο google δεν γίνεται άρα τι σας μένει να κάνετε? Το ShapeCatcher είναι μία επιλογή. Απλά ζωγραφίζετε το σχήμα όπως μπορείτε και το πρόγραμμα θα προσπαθήσει να το εντοπίσει όσο καλύτερα μπορεί. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να εντοπίζει χαρακτήρες Unicode. Αφού εντοπίσει πιθανές ομοιότητες με σχήματα ή σύμβολα θα σας εμφανίσει και πληροφορίες δίπλα τους.




 ThinkUp: Πόσοι από εσάς ξέρετε ότι στα site κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν μερικοί περιορισμοί τους οποίους δεν μπορείτε να παραβλέψετε χωρίς την κατάλληλη βοήθεια,για παράδειγμα δεν μπορείτε να δείτε στο twitter σχόλια σας παλαιότερα των 2 ετών. Οι κοινότητα των προγραμματιστών ανοιχτού κώδικα έχει δώσει πολλές λύσεις και δίνει λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα το οποίο σας δίνει πλήρη έλεγχο στα δεδομένα σας σε Facebook,Twitter και Google plus. Μπορείτε να οπτικοποιήσετε ,να εξάγετε και να ψάξετε κάθε δεδομένο που έχετε στα site Κοινωνικής δικτύωσης και έτσι να αλληλεπιδράσετε καλύτερα με τους θαυμαστές σας.Απαιτεί να έχετε δικό σας server και να ξέρετε την χρήση PHP Και MySQL. Για τον απλό χρήστη μπορεί να μην είναι απαραίτητο αλλά για οργανισμούς blog Και site θα δώσει το κάτι παραπάνω. Για να το εγκαταστήσετε ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ. Για όσους δεν έχουν server μπορούν να χρησιμοποιήσουν του Amazon EC2 launcher.



Εάν ψάχνετε να βρείτε ένα laptop σε πολύ φθηνή τιμή καινούργιο η χρησιμοποιημένο τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το laptopaholic. To site ψάχνει πολύ γνωστά ξένα site όπως BestBuy, Amazon, eBay, Newegg και ανανεώνεται συνέχεια. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά κατασκευαστή ανά ετικέτα ή ανά μέρα λήξη της προσφοράς.Πατώντας get it μεταβαίνεται στην σελίδα για να κάνετε την αγορά.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain