Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Χρηστικά site web apps και add ons No 24


Βρήκαμε και σήμερα και σας παρουσιάζουμε πρόσθετα για τον Chrome,το Facebook αλλά και ένα site για όσους χρησιμοποιούν Wordpress.


Evernote Clearly: Υπάρχουν αρκετά εργαλεία για να καθαρίζουν ένα κείμενο στο Internet από τις διαφημίσεις και τις εικόνες που σας αποσπούν την προσοχή. Ξεχωρίζουν το Instapaper και το Readability. ¨Έρχεται όμως και ένα πρόσθετο του Chrome που κάνει εξίσου καλή δουλειά.  Μετά την εγκατάσταση του θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο σαν λάμπα γραφείου. Πατώντας την καθαρίζεται η οθόνη σας από περιττά στοιχεία και μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο σας επιλέγοντας ανάμεσα σε 3 διαφορετικά θέματα και σε ότι μέγεθος και είδος γραφής θέλετε. Για όσους χρησιμοποιούν το Clip to evernote υπάρχει επιλογή μέσα στο συγκεκριμένο πρόσθετο για την ενοποίηση των εγγράφων που διαβάζεται.



Chrome Speak: Ακόμα ένα πρόσθετο του Chrome για σήμερα! Έχουμε ξαναδεί παρόμοιο πρόσθετο το οποίο διαβάζει το κείμενο που θέλετε για εσάς. Απλά επιλέγετε την παράγραφο ή όλο το κείμενο που θέλετε και πατάτε Read the selected text και μια ρομποτική φωνή αρχίζει να σας διαβάζει το κείμενο σας. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε την ταχύτητα ανάγνωσης και τον ήχο. ένα εργαλείο πολύ χρήσιμο για όσους είναι ακουστικοί τύποι και όχι της ανάγνωσης.



PayPals Send Money app for Facebook: Εάν έχετε ένα φίλο από μακριά και θέλετε να του κάνετε κάτι καλύτερο για δώρο από ένα μήνυμα ή μια ecard τότε με την εφαρμογή του Facebook της Paypal μπορείτε να το κάνετε και να στείλετε μία κάρτα με λεφτά μέσα! Πρόκειται για ανταλλαγή χρημάτων peer to peer και δεν αφορά μόνο γενέθλια αλλά και άλλες επετείους. Εκτός από τα διεθνή όρια στις συναλλαγές μέσω pay pal και τους διεθνείς φόρους δεν υπάρχουν άλλες χρεώσεις στις συναλλαγές σας μέσω της εφαρμογής.



FormBakery: Η δημιουργία μιας φόρμας στο site ή στο blog σας απαιτεί την συγγραφή κώδικα για να το καταφέρετε. Με το FormBakery παραλείπετε το δύσκολο κομμάτι και απλά επιλέγετε τα στοιχεία που θέλετε να βάλετε στη φόρμα σας και το πρόγραμμα σας ετοιμάζει το κώδικα. Πρόκειται για ένα εργαλείο WYSIWYG όπου επιλέγετε τα στοιχεία που θέλετε τα σέρνεται στην επιφάνεια εργασίας και τα επεξεργάζεστε. Υπάρχουν πολλές επιλογές όπως drop down box, radio buttons και  check boxes. αφού εισάγετε το στοιχείο μπορείτε να αλλάξετε τον τίτλο να ρυθμίσετε παραμέτρους και κανόνες εκτίμησης των στοιχείων που εισάγονται. Αφού ετοιμάσετε την φόρμα σας γράφεται το Mail στο οποίο θέλετε να σταλεί και μετά εξάγεται το κώδικα σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή.



Search WordPress Plugins: :Σε αντίθεση με τους χρήστες του blogger το να βρείτε πρόσθετα για το wordpress δεν είναι τόσο εύκολο. Μία λύση είναι το Search WordPress Plugins. Μπορείτε να κάνετε κάτι παραπάνω από μια απλή αναζήτηση προσθέτοντας σύμβολα όπως + και -. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα πρόσθετα ανά αριθμών λήψεων και βαθμολόγηση. Ακόμα γίνεται αναζήτηση και ανά  δημοφιλής ετικέτα ή δημοφιλές αναζητήσεις.

you.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain