Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Web apps,sites και add ons Νο 27





Τα σημερινά πρόσθετα και εφαρμογές αφορούν πολύ γνωστά site όπως το Facebook και το Youtube αλλά και μία πρωτότυπη  εφαρμογή διαμοιρασμού εικόνων και φωτογραφιών. 



StatusHistory: Εάν αναρωτιέστε τι έχετε γράψει  όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει το Facebook και τι απήχηση είχαν στους φίλους σας τότε το Status History θα σας βοηθήσει. Θα σας εμφανίσει όλα τα Status σας στα οποία μπορείτε να κάνετε και λεκτική αναζήτηση αλλά και θα σας εμφανίσει ποιοι φίλοι σας έκαναν like και ποιοι σχολίασαν και τι. Ακόμα εμφανίζει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα status σας και τα σχόλια των φίλων σας. Είναι και αυτός ένας τρόπος να δείτε πιο είναι ο πιο κοντινός σας φίλος στο facebook.



YTshowRating: Συχνά ενώ βρίσκεστε στο Youtube και βλέπετε ένα βίντεο επιλέγετε να δείτε κάτι άλλο από την πλευρική μπάρα  με τα προτεινόμενα βίντεο τα οποία δεν είναι πάντοτε πετυχημένα. Με το συγκεκριμένο πρόσθετο το οποίο υπάρχει για Chrome,Mozilla και Safari κάτω από κάθε μικρογραφία θα εμφανίζεται το κουμπί Like και  dislike ώστε να αποφεύγετε τα βίντεο που δεν αρέσουν στο κοινό. Παρακάτω είναι οι σύνδεσμοι για κάθε browser.


Shopycat: Έχει ο φίλος σας γενέθλια και θέλετε να του πάρετε ένα δώρο που να είναι στα ενδιαφέροντα του? Με την εφαρμογή Shopycat  η οποία συνδέετε στο λογαριασμό σας στο Facebook μπορείτε να επιλέξετε τον φίλο σας και με βάση τα Like που έχει κάνει θα σας προτείνει η εφαρμογή δώρο απλά αφήνοντας το ποντίκι σας πάνω από την μικρογραφία της φωτογραφίας του. Εάν θέλετε να δείτε περισσότερες προτάσεις τότε πατάτε πάνω στην εικόνα και εμφανίζονται. Μπορείτε απευθείας να αγοράσετε προϊόντα από το Wal-mart μιας και η εφαρμογή είναι χορηγία του.



Academia.edu: Εάν θέλετε να βρείτε πληροφορίες στο Internet για μια εργασία σας και δεν σας καλύπτει το Google ή το Wikipedia τότε ίσως να θέλετε κάτι πιο εξειδικευμένο τότε ίσως σας βοηθήσει το Acedemia.edu.Μια κοινότητα με 800000 ακαδημαϊκούς που μοιράζονται το έργο του και τις εργασίες τους. Μπορείτε να κάνετε και εσείς το ίδιο και να δείτε την επίδραση που έχει η εργασία σας αλλά και να αντλήσετε πληροφορίες από έργα άλλων.



 Familiar: Μετά τα site κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Flickr όπου μπορείτε να δείτε και να ανεβάσετε φωτογραφίες η συγκεκριμένη εφαρμογή σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το screensaver σας για να κάνετε προβολή φωτογραφιών σας σε φίλους σας και συγγενείς σας.Κατεβάζετε την εφαρμογή σε οποιαδήποτε συσκευή(μέχρι και Kindle fire) και καλείτε τους φίλους σας να το χρησιμοποιήσουν. Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις για τον τρόπο εμφάνισης αλλά και ασφάλειας. Παρακάτω ακολουθεί μία σύντομη παρουσίαση  της εφαρμογής σε ένα βίντεο.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain