Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

5 κόλπα για το ποντίκι του υπολογιστή σας που ίσως δεν ξέρατε




Πρόκειται για απλά πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε με το ποντίκι του υπολογιστή σας και να σας κάνουν την ζωή πιο γρήγορη και οι πιο πολλοί από εμάς δεν τα γνωρίζουν.


Εάν σύρετε ένα αρχείο κρατώντας πατημένο το δεξί πλήκτρο του ποντικιού και το μεταφέρεται μέσα στον ίδιο φάκελο ανοίγεται ένα μενού επιλογών  όπως αντιγραφή και δημιουργία συντόμευσης. Μετακινώντας το σε άλλο φάκελο κάνει ότι και με το αριστερό πλήκτρο πατημένο δηλαδή αντιγραφή.



Κρατώντας πατημένο το Alt και μετακινώντας το ποντίκι σας πάνω ή κάτω επιλέγεται κείμενο σε στήλες. Αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού εκτός από το Notepad ακόμα και σε εντολές στο command prompt.

Παρόμοια είναι και η χρήση του Ctrl.Κρατώντας πατημένο μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά κομμάτια κειμένου και στην συνέχεια να τα αποθηκεύσετε στο πρόχειρο συμπτυγμένα. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει επιλέγοντας και πολλαπλούς φακέλους στα Windows.


Με το Shift πατημένο και πατώντας δεξί κλικ πάνω σε ένα αρχείο ή φάκελο ενεργοποιείται κρυφές επιλογές για το Windows Explorer στην επιλογή Αποστολή προς.

Τέλος για όσους  έχουν ποντίκι με τρία πλήκτρα πατώντας το μεσαίο ή την ροδέλα μπορείτε να ανοίγεται και να κλείνετε καρτέλες στο Ιντερνέτ με ένα και μόνο πάτημα.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain