Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Απενεργοποιήστε την java για περισσότερη ασφάλεια στον υπολογιστή σας




Μία καινούργια έκδοση του java εμφανίστηκε και δυστυχώς και αυτή έχει προβλήματα ασφαλείας όπως και οι προηγούμενες. Αξίζει άραγε να κρατάτε κάτι στον υπολογιστή σας το οποίο μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα εάν δεν το χρησιμοποιείται. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ή να το απεγκαταστήσετε. Τι όμως είναι το καλύτερο εξαρτάται από το καθένα.


  • ·         Εάν δεν χρησιμοποιείται κάποια εφαρμογή Java ή εάν δεν επισκέπτεστε κάποιο site που να απαιτεί να το έχετε εγκατεστημένο τότε μπορείτε να το απεγκαταστήσετε.

  • ·         Εάν χρησιμοποιείται εφαρμογές που χρησιμοποιούν Java τότε απλά απενεργοποιήστε το πρόσθετο στο browser σας.  

  • ·         Εάν χρησιμοποιείται ένα site που απαιτεί να έχετε Java τότε μπορείτε να το κρατήσετε σε ένα δευτερεύοντα browser και να το απενεργοποιήσετε στο κύριο.


Για να το απενεργοποιήσετε κάνετε ότι και στα υπόλοιπα προγράμματα. Από το πίνακα ελέγχου επιλέγετε απεγκατάσταση προγραμμάτων και επιλέγετε το Java ή ότι άλλο έχει σχέση με JDK και JRE.



Για να το απενεργοποιήσετε στο Google Chrome γράψτε στη γραμμή διευθύνσεων  about:plugins και στην καρτέλα που θα σας ανοίξει βρείτε το Java και πατήστε Απενεργοποίηση.

Για τον Internet Explorer πατήστε το γρανάζι στα δεξιά του παραθύρου σας και επιλέξτε διαχείριση πρόσθετων και στο παράθυρο που θα σας ανοίξει επιλέξτε την Java και πατήστε Απενεργοποίηση στο κάτω μέρος.


Για τον Mozilla πατήστε το μενού του και έπειτα το κουμπί Πρόσθετα. Στην καρτέλα  που θα σας ανοίξει επιλέξτε ότι έχει σχέση με τη Java και απενεργοποιήστε τα!

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain