Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Πως να δείτε ποιος μπαίνει στον υπολογιστή σας και πότε




Πρόκειται για μία λειτουργία η οποία υπήρχε αποκλειστικά σε όλες τις εκδόσεις Professional των windows αλλά επειδή υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί προγραμματιστές που βοηθάνε εμάς τους απλούς χρήστες. ο "davehc" δημιούργησε μία εφαρμογή που ενεργοποιεί την λειτουργία GroupPolicy και στις εκδόσεις Home. Κατεβάστε την από εδώ και ξεκινάμε.


Για τους χρήστες 64bit υπολογιστή αφού αποσυμπιέσετε το συμπιεσμένο αρχείο και το τρέξετε στην συνέχεια ψάξτε για τους φακέλους  "GroupPolicy", "GroupPolicyUsers" και το αρχείο gpedit.msc στο φάκελο  "SysWOW64" και κάντε τους αντιγραφή στο αρχείο εφαρμογών για 32 bit.



Πατήστε διπλό κλικ όταν βρείτε το αρχείο gpedit.msc για να ανοίξει το παράθυρο GroupPolicy ή γράψτε στη γραμμή εξερεύνησης των windows gpedit.msc. Αφού το ανοίξετε επιλέξετε Local Computer Policy –> Computer Configuration –> Windows Settings -> Ρυθμίσεις ασφαλείας -> Τοπικές Πολιτικές -> Πολιτική ελέγχου ->Έλεγχος συμβάντων σύνδεσης λογαριασμού.



Κάντε διπλό κλικ και στο παράθυρο που θα σας ανοίξει και βάλτε τικ στις επιλογές Επιτυχία και Αποτυχία και πατήστε ΟΚ. Από αυτή τη στιγμή και μετά ξεκινάνε τα Windows να παρακολουθούν το σύστημα σας για το πότε μπαίνει ή βγαίνει κάποιος.

Για να δείτε τις κινήσεις στο υπολογιστή σας γράψτε στην γραμμή αναζήτησης των windows Προβολή συμβάντων. Επιλέξτε Αρχεία καταγραφής των Windows -> Ασφάλεια. Αναζητάτε γεγονότα με eventID 4624 τα οποία είναι επιτυχής σύνδεση με τον υπολογιστή σας.


Πατώντας δεξί κλικ μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με το λογαριασμό του χρήστη που συνδέθηκε. Για πιο εύκολη 'έρευνα μπορείτε να ταξινομήσετε τα συμβάντα επιλέγοντας το Αναγνωριστικό συμβάντος και να τα ταξινομήσει με βάσει αυτό. 



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain