Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Χρησιμοποιήστε ένα open source πρόγραμμα για να δημιουργήσετε πολλαπλές εικονικές επιφάνειες εργασίας στα Windows




Αν έχετε χρησιμοποιήσει το Linux, είστε πιθανώς εξοικειωμένοι με το χαρακτηριστικό του virtual desktop. Παρέχει ένα βολικό τρόπο για να οργανώσετε προγράμματα και τους φακέλους  στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές επιφάνειες  υπολογιστή και να έχουν διαφορετικά προγράμματα και φακέλους ανοικτά σε κάθε μία.


Ωστόσο, οι εικονικές επιφάνειες εργασίας είναι ένα χαρακτηριστικό που λείπει στα Windows. Υπάρχουν πολλές επιλογές για προγράμματα τρίτων για την προσθήκη εικονικών επιφανειών εργασίας στα Windows. Βρήκαμε ένα εργαλείο  εικονικής επιφάνειας εργασίας, που είναι εντελώς δωρεάν για όλους , με την ονομασία mDesktop. Είναι ένα ελαφρύ, open source πρόγραμμα που σας επιτρέπει να εναλλάσσεστε ανάμεσα σε πολλαπλές επιφάνειες εργασίας με τη χρήση πλήκτρων συντόμευσης και να καθορίσετε τα ανοιχτά προγράμματα ή φακέλους που θα είναι ενεργά σε όλες τις επιφάνειες εργασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε mDesktop να ομαδοποιήσετε τα σχετικά προγράμματα ή να εργάζεστε σε διαφορετικά προγράμματα σε διαφορετικές επιφάνειες εργασίας.



Το mDesktop είναι φορητή εφαρμογή και δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί. Απλά αποσυμπιέστε το. Zip αρχείο που κατεβάσατε (δείτε το σύνδεσμο στο τέλος αυτού του άρθρου) και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο mDesktop.exe.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει μια έκδοση διαθέσιμη (1,5) και μια έκδοση beta του 1,6 διαθέσμη, το οποίο έχει περισσότερα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα. Έχουμε κατεβάσει την beta έκδοση.

Το mDesktop τρέχει στο δίσκο συστήματος. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του δίσκου, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μενού που σας επιτρέπει να αλλάξετε επιφάνεια εργασιας ,πρόσβαση στις ρυθμίσεις, και να αποκρύψετε το εικονίδιο του δίσκου συστήματος. Η προεπιλεγμένη μέθοδος της εναλλαγής μεταξύ των desktops είναι να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Alt και να πιέσετε τον αριθμό για την επιθυμητή επιφάνεια εργασίας. Από προεπιλογή, υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες επιφάνειες εργασίας.

Για να καθορίσετε τον αριθμό των desktops και να αλλάξετε τα πλήκτρα συντόμευσης για την εναλλαγή επιφανειών εργασίας και την αποστολή ανοιχτών προγραμμάτων σε άλλες επιφάνειες εργασίας, επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναδυόμενο μενού.

Η καρτέλα Γενικά στο παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις σας επιτρέπει να αλλάξετε τον αριθμό των διαθέσιμων επιφανειών εργασίας, μέχρι το πολύ 10. Υπάρχει επίσης ένα προσαρμόσιμο πλήκτρο συντόμευσης για να εμφανίσετε το εικονίδιο mDesktop στο tray icon, σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να το κρύψει χρησιμοποιώντας τα εικονίδια μενού.



Η  To switch directly to a desktop αναπτυσσόμενη λίστα σας επιτρέπει να καθορίσετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Alt, Ctrl, ή πλήκτρο Shift με το desktop αριθμό για την άμεση μετάβαση σε αυτήν την επιφάνεια εργασίας.

Χρησιμοποιήστε το To switch to the next desktop και  To switch to the previous desktop drop-down λίστες για να καθορίσετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Ctrl, πλήκτρο Shift, ή πλήκτρο Alt με το δεξί και αριστερό βέλος για να μεταβείτε στην επόμενη και στη προηγούμενη επιφάνεια εργασίας.


Αν θέλετε ένα ειδικό πρόγραμμα για να είναι διαθέσιμο σε όλους τους υπολογιστές, μπορείτε να ορίσετε ένα συνδυασμό πλήκτρων που σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιώντας την  To send an active window to a desktop drop-down λίστα.


Η καρτέλα Ονόματα Desktop σας επιτρέπει να ορίσετε τα ονόματα για κάθε μία από τις διαθέσιμες επιφάνειες εργασίας. Αυτά τα ονόματα εμφανίζονται στο αναδυόμενο μενού του mDesktop στο οποίο έχετε πρόσβαση από το system tray icon.

Η καρτέλα των Windows σας επιτρέπει να καθορίσετε τα ανοικτά προγράμματα ή τους φακέλους που θέλετε να είναι διαθέσιμα σε όλους τους υπολογιστές. Για να προσθέσετε ένα πρόγραμμα ή φάκελο σε αυτή τη λίστα, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.

Πληκτρολογήστε μέρος του τίτλου παραθύρου για το πρόγραμμα ή το φάκελο που θέλετε να δείτε σε όλες τις επιφάνειες εργασίας στο πλαίσιο επεξεργασίας και κάντε κλικ στο OK.

Το όνομα παράθυρο εμφανίζεται στη λίστα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κουμπί Επιλογή σας επιτρέπει να κάνετε κλικ σε ένα παράθυρο για να το προσθέσετε στη λίστα, αλλά, από τη συγγραφή αυτού του άρθρου, αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί στην έκδοση beta.



Για να αφαιρέσετε ένα παράθυρο από αυτήν τη λίστα, επιλέξτε το όνομα του παραθύρου και κάντε κλικ στο Διαγραφή.

Για να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε εικονικές επιφάνειες εργασίας, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος και επιλέξτε Έξοδος. Τυχόν προγράμματα ή  φακέλους που υπήρχαν ανοιχτά σε επιφάνειες εργασίας, εκτός από την πρώτη θα μετακινηθούν προς την πρώτη επιφάνεια εργασίας.



Το mDesktop λειτουργεί στα 32-bit και 64-bit εκδόσεις των Windows 7, Vista και XP.


Κατεβάστε το mDesktop από εδώ http://code.google.com/p/mdesktop/.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain