Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων όταν ο Google Chrome χαλάει




Αν βλέπετε τακτικά  το μήνυμα "Όπ!O Google Chrome διακόπηκε ξαφνικά ", είναι πιθανό να υπάρχει ένα πρόβλημα στο σύστημά σας. Μια περιστασιακή συντριβή μπορεί να συμβεί, αλλά οι τακτικές συντριβές  πιθανόν να προκλήθηκαν από κάτι που μπορείτε να διορθώσετε.


Εάν είστε περίεργοι πόσο συχνά συντρίβεται ο  Chrome, μπορείτε να πληκτρολογήσετε chrome://crashes στη γραμμή διευθύνσεων  σας και να πατήσετε Enter για να δείτε μια λίστα "κρασαρισμάτων" και πότε συνέβηκαν. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα των κρυμμένων chrome:// pages.

Έλεγχος για διένεξη λογισμικού



Ορισμένα προγράμματα λογισμικού στον υπολογιστή σας μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με το Google Chrome και να προκαλούν την κατάρρευση. Αυτό περιλαμβάνει κακόβουλο λογισμικό και σχετίζονται με το δικτυακό λογισμικό που έρχεται σε επαφή με το Google Chrome.

Το Google Chrome έχει μια κρυφή σελίδα που θα σας πει αν υπάρχει λογισμικό στο σύστημά σας που έρχεται  σε αντίθεση με το Google Chrome. Για να αποκτήσετε πρόσβαση, πληκτρολογήστε chrome://conflicts στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε το πλήκτρο Enter του Chrome.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την σελίδα Software that crashes Google Chrome στην ιστοσελίδα της Google για μια λίστα του λογισμικού που προκαλεί πρόβλημα στο Chrome. Η σελίδα περιλαμβάνει οδηγίες για την επίλυση των συγκρούσεων με κάποιο λογισμικό σε διένεξη.


Αν έχετε αντικρουόμενο λογισμικό στο σύστημά σας, θα πρέπει να το ενημερώσετε με την τελευταία έκδοση, να το απενεργοποιήσετε, ή να απεγκαταστήσετε. Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποιο λογισμικό το προκαλεί  και με ποιο module του σχετίζεται , δοκιμάστε να το  Googlαρετε.

Σάρωση για κακόβουλα προγράμματα


Malware μπορεί επίσης να παρεμβαίνει με το Google Chrome και να προκαλέσει την κατάρρευση. Εάν αντιμετωπίζετε τακτικά συντριβές, θα πρέπει να σαρώσετε τον υπολογιστή σας με λογισμικό προστασίας από ιούς, όπως το Microsoft Security Essentials. Εάν έχετε ήδη εγκατεστημένο λογισμικό προστασίας από ιούς, μπορεί να θέλετε να πάρετε μια δεύτερη γνώμη από κάποιο άλλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Λύστε το Flash Crashes

Έχουμε διαπιστώσει ότι το Flash plugin που περιλαμβάνετε στο Chrome μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν βλέπετε τακτικά ότι το Shockwave Flash κολλάει, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το εσωτερικό plugin Flash και να χρησιμοποιήσετε  το κανονικό  plugin Flash στο Google Chrome.


Αλλαγή σε ένα νέο προφίλ



Τα ατυχήματα στο Chrome μπορεί να προκληθούν από ένα κατεστραμμένο προφίλ. Μπορείτε να το ελέγξετε με τη δημιουργία ενός νέου προφίλ από τις Ρυθμίσεις οθόνης του Chrome. Ανοίξτε τη σελίδα ρυθμίσεων από το μενού Chrome και κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη νέου χρήστη στο πλαίσιο Χρήστες.

Κάντε αλλαγή στο νέο προφίλ μετά τη δημιουργία του και θα δούμε αν τα ατυχήματα εξακολουθούν να συμβαίνουν. Μπορείτε να συνδεθείτε στο Chrome με το Google λογαριασμό σας για να συγχρονίσετε τα δεδομένα από το παλιό προφίλ σας. Ωστόσο, η Google συνιστά να μην αντιγράψετε τα αρχεία από το φάκελο του παλιού προφίλ  - που μπορεί να είναι κατεστραμμένο και να προκαλεί το πρόβλημα.
Διορθώστε Προβλήματα του συστήματος αρχείων.



Η Google συνιστά την εκτέλεση της SFC.exe / scannow εντολής για να ελέγξετε  - και να διορθώσετε - προβλήματα με τα προστατευμένα αρχεία συστήματος στα Windows  σας αν αντιμετωπίζετε συντριβές. Για να το κάνετε αυτό, εντοπίστε την γραμμή εντολών στο μενού Έναρξη (πατήστε το πλήκτρο των Windows και του τύπου Command Prompt), κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο της γραμμής εντολών και πατήστε Enter:

SFC.exe / scannow

Τα Windows θα σαρώσει τον υπολογιστή σας για προβλήματα με τα αρχεία του συστήματος και θα διορθώσει τυχόν προβλήματα που βρίσκει.
Mega Casino

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain