Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ενα application για την παρέα

Υπάρχει μια σαφής εχθρότητα τα τελευταία αρκετά χρόνια με το γράμμα "e" το οποίο εξαφανίζεται από ονόματα υπηρεσιών, για παράδειγμα Flickr ή Tumblr. Δεν γνωρίζουμε τι έχουν πάθει οι Αμερικανοί με το "e", αν είναι κάποιου είδους μαγκιά ή όχι η ουσία είναι πως όταν πας να προφέρεις τέτοια ονόματα παλεύει η γλώσσα με τα δόντια σου. Τέλος πάντων, το θέμα μας δεν είναι το ταλαίπωρο φωνήεν αλλά μια -ακόμα- εφαρμογή που το "τρώει".


Το όνομα αυτού, Klamr και υποτίθεται πως θα κάνει την οργάνωση της βραδινής σου εξόδου πιο εύκολη. Βάζεις, λέει τον τηλεφωνικό σου αριθμό και αρχίζεις να ψάχνεις τους φίλους που έχεις στον κατάλογο της συσκευής (iOS και Android) με τους οποίους θέλεις να βγεις. Η εφαρμογή "τραβάει" πληροφορίες για ενδιαφέροντα μέρη από το Foursquare και το Facebook, επιλέγεις αυτό που σου κάνει κλικ και μετά ένα SMS πηγαίνει στην παρέα για την ενημέρωση.
Γιατί θα πρέπει να το κάνεις μέσω ενός app και όχι κατευθείαν με SMS είναι κάτι που μας διαφεύγει αυτή τη στιγμή, όπως και να'χει το πράγμα, η ιδέα είναι, λέει, να απλοποιήσει τις πρωινές, απογευματινές, βραδινές μας εξόδους. Μπορείς επίσης να μοιραστείς φωτογραφίες ή να κάνεις chat, άρα μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια εφαρμογή-πολυεργαλείο.
Επιφυλασσόμαστε για λεπτομέρειες όταν κάποια στιγμή το δοκιμάσει κάποιος από την παρέα του deasy (αυτοί είμαστε εμείς δηλαδή), θα κρατήσουμε πάντως μια ανησυχία. Μετά το "e" έχει γούστο να πάρει σειρά και το "a".

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain