Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς να σταματήσετε τα βίντεο στο Facebook να παίζουν αυτόματα


Όπως πολλοί από εσάς θα έχετε διαπιστώσει, το Facebook έχει φέρει τελευταία μία ενημέρωση σχετικά με την αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο, τα οποία ανεβαίνουν απευθείας στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Εδώ μπορείτε να βρείτε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση, και στον υπολογιστή και στο κινητό σας. 
Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να το περιμένουμε. Οι φήμες για το ενδιαφέρον του Facebook να προωθήσει τη βίντεο - διαφήμιση επιβεβαιώνονται με αυτή την καινούρια ρύθμιση για την αυτόματη εκτέλεση των βίντεο στην ιστοσελίδα.
Σε πολλούς μπορεί να φανεί χρήσιμο, μιας και πλέον δεν χρειάζεται να πατήσουν το κουμπί play για την αναπαραγωγή του βίντεο. Ωστόσο σε πολλούς φαίνεται ενοχλητικό και σε πολλές περιπτώσεις αρκετά δαπανηρό αναφορικά με την ποσότητα των δεδομένων που χρησιμοποιεί η κινητή συσκευή τους (τηλέφωνο ή tablet). 
Σε κάθε περίπτωση, παρέχεται η επιλογή αλλαγής αυτής της ρύθμισης για την αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο. Στο website η αλλαγή αυτή είναι μόνιμη, ενώ στις εφαρμογές για τα κινητά (Android, iOS) η ρύθμιση αυτή αλλάζει μόνο στις περιπτώσεις που η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη σε κάποιο δίκτυο Wifi. 
Απενεργοποίηση της αυτόματης εκτέλεσης βίντεο στο website του Facebook 
Για να αλλάξετε λοιπόν αυτή την προεπιλεγμένη ρύθμιση, αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας πατήστε το βέλος στα δεξιά της οθόνης και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις Video και απλά στο Auto-play videos επιλέγετε Off, έτσι ώστε να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτόματης εκτέλεσης των βίντεο. 

Απενεργοποίηση της αυτόματης εκτέλεσης βίντεο σε Android 
1. Ανοίξτε την εφαρμογή του Facebook σε Android και κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις 3 γραμμές στην πάνω αριστερά γωνία. 

2. Στο μενού που ανοίγει πηγαίνετε στο App Settings 
3. Στο General Settings θα βρείτε το Auto-play videos on WiFi only, και βεβαιωθείτε πως το κουτάκι αυτό είναι τσεκαρισμένο και γράφει On. 

Απενεργοποίηση της αυτόματης εκτέλεσης βίντεο σε iPhone και iPad
1. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις στην αρχική σας οθόνη και βρείτε την εφαρμογή Facebook
2. Επιλέξτε τις ρυθμίσεις 
3. Στις φωτογραφίες και τα βίντεο, θα δείτε την επιλογή Auto-play on WiFi only. Επιβεβαιώστε ότι το κουμπί είναι στα δεξιά και ότι το χρώμα του είναι πράσινο, όπως φαίνεται παρακάτω. 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain