Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Οι 4 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το uTorrent για τα Windows



Θυμάστε, όταν το uTorrent ήταν υπέροχο; Ο καινούργιος τότε  BitTorrent client ήταν σούπερ-ελαφρύς και συνέτριψε άλλους δημοφιλείς BitTorrent clients  . Αλλά αυτό ήταν πολύ καιρό πριν, πριν από η BitTorrent, Inc. αγοράσει το uTorrent και το γεμίσει ασφυκτικά με junkware και scammy διαφημίσεις.

Δεν μας αφορά πλέον! Είτε θα πρέπει να κατεβάσετε ένα Linux ISO ή να κάνετε ό,τι άλλο κάνετε με ένα BitTorrent, δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε με ότι έχει γίνει  το uTorrent. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο  BitTorrent client αντ 'αυτού.



Deluge



Το Deluge είναι ένα open-source, cross-platform BitTorrent client για Windows, Linux και Mac OS X. Χρησιμοποιεί libtorrent ως backend του. Έχει ένα plug-in σύστημα και υποστηρίζει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε: BitTorrent κρυπτογράφησης, DHT, ανταλλαγής ομοτίμων, διευθύνσεις URL μαγνήτη, UPnP, RSS, το εύρος ζώνης προγραμματισμού, όρια ταχύτητας ανά torrent  , web interface, και άλλα πολλά.

Αυτό το πρόγραμμα είναι χτισμένο με μια αρχιτεκτονική client-server - ο client Deluge μπορεί να τρέξει σαν daemon ή υπηρεσία στο παρασκήνιο, ενώ το interface του Deluge  μπορεί να συνδεθεί με το daemon. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να τρέξει  το Deluge σε ένα απομακρυσμένο σύστημα - ίσως ένα ακέφαλο διακομιστή - και να το  ελέγχεται, από την επιφάνεια εργασίας σας. Αλλά παρόλα αυτά το Deluge θα λειτουργεί σαν μία κανονική desktop εφαρμογή από προεπιλογή.

Το interface του Deluge μοιάζει ολοένα και πιο γνώριμο - μοιάζει με το uTorrent, πριν η εταιρεία BitTorrent άρχισε να σπρώχνει διαφημίσεις σε αυτό. Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν προσπαθεί να γλιστρήσει σκουπίδια στο σύστημά σας.




Transmission-Qt Win



To transmission είναι μια δημοφιλής BitTorrent client εφαρμογή για Mac OS X και Linux. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή στο Ubuntu, Fedora και άλλες διανομές Linux. Δυστυχώς, δεν υποστηρίζει επίσημα για τα Windows.

Το  Transmission-Qt Win  είναι μια "ανεπίσημη έκδοση για Windows του Transmission" με διάφορα tweaks, προσθήκες και τροποποιήσεις για να λειτουργεί καλύτερα με τα Windows. To Transmission χρησιμοποιεί το δικό του libTransmission backend.Όπως το Dleuge, το Transmission  μπορεί να τρέξει σαν daemon σε ένα άλλο σύστημα. Θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τη διεπαφή του Transmission στην επιφάνεια εργασίας σας για τη διαχείριση του daemon του Transmission καθώς εκτελείται σε έναν άλλο υπολογιστή.

Το Transmission έχει ένα διαφορετικό περιβάλλον που δεν θα είναι αμέσως οικείο στους χρήστες του uTorrent. Αντ 'αυτού, έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο πιο απλό και εύχρηστο γίνεται. Καταργεί πολλά από τα στοιχεία και τις μπάρες σε μια τυπική διασύνδεση client BitTorrent για κάτι πιο βασικό. Είναι ακόμα πιο ισχυρό από ό, τι φαίνεται με την πρώτη - μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σε ένα torrent για να δείτε περισσότερες πληροφορίες,να επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να κατεβάσετε και να ρυθμίσετε άλλες επιλογές.




qBittorrent


Όπως το Deluge,το qBittorrent είναι ένας open-source BitTorrent client που βασίζεται σε libtorrent. Το project αυτό είναι εκ των προτέρων σαν στόχο : «Το qBittorrent στοχεύει να παρέχει μια ελεύθερη εναλλακτική λύση λογισμικού για το μTorrent." Χρειαζόμαστε σίγουρα ένα από αυτά!

Επειδή είναι βασισμένο σε libtorrent, παρέχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς - τα ίδια με αυτά που είδαμε στο Deluge. To Interface του έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι παρόμοια με το uTorrent. Είναι διαθέσιμο για Windows όσο και Linux, Mac OS X, το FreeBSD - και ακόμη και OS / 2!


uTorrent 2.0.4 or 2.2.1


Μερικοί άνθρωποι έχουν κολλήσει με το uTorrent, αλλά χρησιμοποιώντας μια παλαιότερη έκδοση. Το uTorrent 2.2.1 και 2.0.4. Και οι δύο φαίνεται να είναι δημοφιλείς εκδόσεις που δεν περιέχουν κανένα γνωστό κίνδυνο που να  εκμεταλλεύεται την ασφάλεια σας.
Δεν τρελαινόμαστε με αυτή την ιδέα. Σίγουρα, θα θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το uTorrent και δεν θα θέλετε να ανησυχείτε για ενημερώσεις που προσπαθούν να εγκαταστήσουν  λογισμικό σκουπίδια στο σύστημα σας ή να ενεργοποιήσουν αντιπαθητικές διαφημίσεις. Από την άλλη πλευρά, νέα κενά ασφάλειας θα μπορούσαν να ανακαλυφθούν και δεν πρόκειται ποτέ να διορθωθούν  σε αυτές τις παλιές εκδόσεις. Αυτές δεν πρόκειται ποτέ να ενημερωθούν ώστε να περιλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά BitTorrent που θα μπορούσε να επιταχύνει λήψεις σας.

Το Miro αξίζει μία τιμητική διάκριση - είναι ένα media player που περιλαμβάνει ένα BitTorrent client με την υποστήριξη RSS. Χρησιμοποιεί libtorrent ως backend , επίσης. Ωστόσο, αυτό είναι μία αρκετά βαριά εφαρμογή , και είναι πραγματικά  ιδανικό μόνο για λήψη βίντεο ή αρχεία ήχου που θέλετε να αναπαράγεται στο Miro.
Σίγουρα, υπάρχουν πολλά άλλα clients του BitTorrent για τα Windows, αλλά αυτά είναι τα αγαπημένα μας αυτά που δεν θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν junkware στο σύστημά σας. Με εξαίρεση τις παλιές εκδόσεις του uTorrent, είναι όλα - συμπεριλαμβανομένων Miro - εφαρμογές ανοικτού κώδικα. 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain