Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι καλύτεροι τρόποι για να σαρώσετε ένα έγγραφο χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή το tablet σας



Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να σαρώσετε έγγραφα  αξιόπιστα και με  καλά αποτελέσματα, και το καλύτερο από όλα, είναι πραγματικά εύκολο.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη φωτογραφική μηχανή στο τηλέφωνο ή το tablet τους για να σαρώσουν έγγραφα σε σχέση με ένα ειδικό μηχάνημα όπως σαρωτή. Μην αυταπατάστε , αυτό λειτουργεί μεν, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί  το επιθυμητό αποτέλεσμα στο  τέλος δε. Ίσως χρειαστεί να ισιώσει και να κόψετε, ή ίσως ακόμη και να αλλάξετε την αντίθεση και τη φωτεινότητα, για να είναι ακριβές.


Ίσως αυτό είναι εντάξει, αν θέλετε απλά να σκανάρετε μερικές αποδείξεις από ένα πρόσφατο επαγγελματικό ταξίδι, αλλά αν θέλετε να στείλετε σε κάποιον ένα ωραίο καθαρό σαρωμένο έγγραφο ,την αγαπημένη σας συνταγή ή έχετε ένα καθαρό αντίγραφο μιας επαγγελματικής κάρτας κάποιου, τότε μπορεί να είναι μια πρόκληση. Θα πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος και ευτυχώς, αν χρησιμοποιείτε το Android ή iOS, υπάρχει.


Στο Android, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σαρώσετε έγγραφα είναι με το Google Drive. Για να σαρώσετε τα στοιχεία σας με το Google Drive, ανοίξτε την εφαρμογή και επιλέξτε το "+", στη συνέχεια, πατήστε "Αναζήτηση".



Μόλις πάρουμε μια φωτογραφία του εγγράφου σας, το Google Drive θα κάνει αυτόματη περικοπή και θα την καθαρίσει για σας. Αν θέλετε να εκτελέσετε άλλες διορθώσεις, μπορείτε να περικόψετε περαιτέρω, να αλλάξετε το βάθος χρώματος, να το μετονομάσετε, ή να προσθέσετε μια άλλη σάρωση. Αυτό το τελευταίο μέρος είναι σημαντικό, διότι όπως μπορείτε να δείτε, το Google Drive σαρώνει αυτόματα τα έγγραφα σε μορφή PDF, έτσι αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να σαρώσετε πολλά έγγραφα στο ίδιο αρχείο.



Υπάρχουν επίσης αρκετές ρυθμίσεις, που μπορείτε να ρυθμίσετε πατώντας τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέγοντας "Ρυθμίσεις". Στις ρυθμίσεις, μπορείτε να αποφασίσετε πώς αν θα ενισχύεται αυτόματα (αν όχι καθόλου), το μέγεθος χαρτιού, τον προσανατολισμό και την ποιότητα της εικόνας.



Είναι αρκετά εύκολο και λειτουργεί καλά, καθώς αποθηκεύει αυτόματα τα πράγματά σας στο cloud έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μεταφέρετε αδέξια έγγραφα από τη μία συσκευή στην άλλη. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το Google Drive για το Android σας σε έκτακτες ανάγκες σάρωσης εγγράφων, αλλά όπως έχουμε εξηγήσει σε αυτό το άρθρο, δεν είναι η μόνη επιλογή εκεί έξω.


Εάν χρησιμοποιείτε ένα iPhone ή iPad, τότε σαφώς ο πιο γρήγορος, εύκολος, και καλύτερος τρόπος για να πάρετε τις μεγάλες σαρώσεις είναι με τη δυνατότητα σάρωσης της εφαρμογής Evernote. Αυτή τη στιγμή, είναι διαθέσιμη μόνο για iOS, αλλά όταν γίνει  και  Android app, θα μπορούσε εύκολα να αντικαταστήσει το Google Drive, σαν την καλύτερη επιλογή εφαρμογής σάρωσης   για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.


Η εφαρμογή είναι πανεύκολη στη χρήση. Όταν ανοίξετε την εφαρμογή, απλά κρατήστε τη συσκευή σας πάνω από το έγγραφό σας πάνω σε ένα φόντο που να κάνει αντίθεση. Το έγγραφο, το κομμάτι του κειμένου,η επαγγελματική κάρτα, ή ό, τι θέλετε να σάρωσεται θα γίνει μπλε και ένα λευκός δείκτης προόδου θα εμφανιστεί στο κέντρο. Όταν σχηματίσει έναν πλήρη κύκλο, το έγγραφό σας έχει σαρωθεί.



Η εφαρμογή το  κάνει αυτό αυτόματα, με αρκετά καλά αποτελέσματα, και όπως το Google Drive, είναι αρκετά καλό στο να γνωρίζει πώς να περικόψετε και να καθορίσει ένα έγγραφο ώστε να είναι καθαρό και εύκολο να το διαβάσετε. Τούτου λεχθέντος, αν θέλετε να σαρώσετε με το χέρι και να διορθώσετε τα πράγματα, πατήστε "Manual" και, στη συνέχεια, ένα κουμπί του κλείστρου θα εμφανιστεί κατά μήκος της δεξιάς πλευράς της οθόνης. Πατήστε το μικρό "Χ" από κάτω για να επιστρέψετε στην αυτόματη λειτουργία.



Παρατηρήστε ότι κατά μήκος στο κάτω μέρος, υπάρχει ένας κυλιόμενος δίσκος με σαρωμένα στοιχεία σας. Πατήστε και κρατήστε μια εικόνα και, στη συνέχεια, σύρετε προς τα πάνω για να διαγράψετε ένα συγκεκριμένο στοιχείο ή πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων για να διαγράψετε τα πάντα.

Πατήστε σε κάθε εικόνα στο δίσκο για να το επεξεργαστείτε. Εάν πατήσετε απευθείας πάνω στην εικόνα για μια ακόμη φορά, μια μπλε γραμμή θα αυξηθεί από το κάτω μέρος. Από εδώ μπορείτε να περικόψετε, να κάνετε περιστροφή, και να διαγράψετε την επιλεγμένη εικόνα.



Αγγίξτε ξανά την εικόνα και η μπλε γραμμή θα εξαφανιστεί. Στο κάτω μέρος της οθόνης είναι το όνομα της σάρωσης, η οποία είναι εξ ορισμού "σάρωσης του εγγράφου.»



Εάν πατήσετε σε αυτό, μπορείτε να μετονομάσετε τη σάρωση. Αν πατήσετε στο μπλε κύκλο από κάτω, θα εμφανιστεί μια πληθώρα επιλογών, μπορείτε να τοποθετήσετε το έγγραφό σας  σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,να το προσθέστε τα στο ρολό της φωτογραφικής μηχανή σας (Φωτογραφίες), ή να τα στείλετε σε ένα βιβλίο εργασίας του Evernote.

Αν έχετε μια συνάντηση, μπορείτε να μοιραστείτε σαρώσεις μέσω του ημερολογίου σε κάθε περίπτωση ώστε οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια ή μετά τη συνάντηση, να είναι όλοι κυριολεκτικά  στην ίδια σελίδα.



Αν πατήσετε το κουμπί "Περισσότερα ...", θα δείτε τα γνωστά επιλογές του OS X για την ανταλλαγή σε κοινωνικά δίκτυα, εκτύπωση και, φυσικά του AirDrop.



Το Scannable  καθιστά εξαιρετικά εύκολο να σώσετε την επιχειρησιακή κάρτα κάποιου στις  επαφές. Μπορείτε είτε να έχετε το app αυτόματα ώστε να αποθηκεύσει  επαγγελματικές κάρτες που θα σαρώσετε απευθείας στο Evernote, ή μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το Evernote και να έχετε συνδεθεί στο LinkedIn, το οποίο μπορείτε να το κάνετε από τις ρυθμίσεις.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις, πατήστε το εικονίδιο μικρό γρανάζι στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σάρωσης. Από εδώ μπορείτε τώρα να αποφασίσετε σε ποια μορφή τα αρχεία θα αποθηκεύονται , να επιλέξτε τα ημερολόγια που η εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση, να δείτε τη βάση γνώσεων (βοήθεια), και περισσότερα.



Ενώ οι δυνατότητες του Scannable  έχουν προφανώς επωφεληθεί από την ενοποίηση της Evernote, θέλουμε να τονίσουμε ότι μπορείτε (και το κάναμε) να πραγματοποιήσετε σάρωση χωρίς αυτό. Υπάρχει βέβαια όριο σε αυτό, οπότε αν θέλετε να σαρώσετε ένα αστείο κομμάτι  κειμένου και μετά να το στείλετε στο Twitter ή το Facebook, ή να μετακινήσετε ορισμένα σημαντικά τιμολόγια στο "σύννεφο", ή γρήγορα να αποκτήσουν ένα έγγραφο και να το στείλετε με email, μπορείτε να κάνετε όλα αυτά, και περισσότερα.

Το Scannable  και το Google Drive είναι άριστοι τρόποι για να μετακινήσετε το χαρτί από την τσαλακωμένη αναλογική μορφή του στο περισσότερα φιλικά για τα δέντρα  ψηφιακό ομόλογό του. Το όνειρο ενός (σχεδόν) χωρίς χαρτί γραφείου φθάνει πολύ πιο κοντά, αν και  εμείς νομίζουμε ότι καμία υπηρεσία δεν θα είναι ποτέ 100 τοις εκατό χωρίς χαρτί, που είναι σε θέση να σάρωση κάτι και στη συνέχεια αβίαστα να το  μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας (αντί της να πάτε στο φωτοτυπικό μηχάνημα), που κινεί τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain