Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Manual Refresh για να σώσετε τη ζωή της μπαταρίας σε οποιαδήποτε tablet ή το smartphone (iOS-Android)



Θέλετε να κάνετε την μπαταρία του tablet ή του smartphone σας να  διαρκεί περισσότερο; Αποτρέψετε το από το να ελέγχει αυτόματα για νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα δεδομένα στο παρασκήνιο. Το "Fetch" όπως είναι γνωστό θα αδειάσει η μπαταρία σας το γρηγορότερο.

Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ένα tablet που δεν χρησιμοποιείται όλη την ώρα. Με την απενεργοποίηση όλων των δραστηριότητων στο φόντο, μπορείτε να τοποθετήσετε το iPad σας (ή άλλο tablet) στην άκρη και η μπαταρία του να στραγγίξει πολύ πιο αργά.


Γιατί μπορεί να θέλετε να το κάνετε αυτό

Το Tablet ή το smartphone σας χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια της μπαταρίας όταν ε απλά κάθεται εκεί, και δεν κάνουμε τίποτα. Αλλά μια τυπική κινητή συσκευή είναι συνεχώς σε εγρήγορση. Εάν έχετε ρυθμίσει έναν λογαριασμό  να κάνει «fetch", αυτό θα ξυπνάει τακτικά για να ελέγξει για νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφές και το ημερολόγιο συμβάντων. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο, θα πρέπει να ξυπνήσει και να ελέγχουν, έτσι κι αλλιώς.

Αν έχετε πρόβλημα να περάσετε  μια μέρα με το smartphone σας χωρίς να το φορτήσετε - ή αν θέλετε να αφήσετε ένα iPad ή ένα άλλο tablet στο τραπέζι του καφέ σας και να γίνεται διαρροή της μπαταρίας του όσο πιο αργά γίνεται και έτσι να μην  είναι νεκρό όταν το παραλάβετε - το να τα  περιορίσετε όλα  αυτά είναι μια καλή ιδέα.

Σε ένα iPad ή το iPhone


Το IOS της Apple ελέγχει αυτόματα για νέα δεδομένα με μία ποικιλία τρόπων. Αν χρησιμοποιείτε το Gmail ή έναν παρόμοιο τύπο λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iPhone ή το iPad σας, η συσκευή σας θα προσπαθεί συνεχώς να "φέρει" νέα δεδομένα από το διακομιστή. Αυτό μπορεί να είναι μια διαρροή για την μπαταρία σας.

Για να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις, ανοίξτε την οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε Mail, επαφές, ημερολόγια, και πατήστε την επιλογή Fetch new data. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Λήψη έχει οριστεί σε "Μη αυτόματη" για να εξοικονομήσετε ενέργεια της μπαταρίας για λογαριασμούς που χρησιμοποιούν fetch. Με το manual fetch, τα e-mail,οι επαφές,τα ημερολόγια και άλλα δεδομένα σας θα πρέπει να ελέγχονται όταν ανοίγετε το app χειροκίνητα.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσει την απενεργοποίηση του Push για άλλους λογαριασμούς.Με το Push γίνεται  πιο αποτελεσματική η μπαταρία, αλλά το να  έχετε e-mail και άλλα δεδομένα συνεχώς να ωθούνται στη συσκευή σας είναι απλά χάσιμο ενέργειας της μπαταρίας, αν δεν το χρειάζεστε.



Από το iOS 7, οι εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν αυτόματα για νέα δεδομένα, ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. "Ιστορικό app ανανέωσης" σημαίνει εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια της μπαταρίας στο παρασκήνιο. Για να το αλλάξετε αυτό, ανοίξτε την οθόνη Ρυθμίσεις, επιλέξτε Γενικά και πατήστε Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο. Απενεργοποιήστε αυτή τη λειτουργία για εφαρμογές που δεν θέλετε να ανανεώσετε αυτόματα, ή να απενεργοποιήσετε ολόκληρο το σύστημα ανανέωσης app στο φόντο . Αυτές οι εφαρμογές θα λαμβάνουν ακόμα νέα δεδομένα όταν τα ανοίγετε. Είναι ιδανικό για ένα tablet που χρησιμοποιείτε συχνά.



Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε την απενεργοποίηση ειδοποιήσεων. Τυπικά τα Push Notifications στη συσκευή σας,μπορεί ανάβουν την οθόνη σας, να παίξουν έναν ήχο, και μπορεί ακόμα και να δονείται. Όλες αυτές είναι χρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, και μπορείτε να την εξοικονομήσετε από την απενεργοποίηση ειδοποιήσεων που δεν χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε την οθόνη Ειδοποιήσεις στις Ρυθμίσεις για τον έλεγχο αυτών.


Σε ένα Android tablet ή το smartphone

Το Android έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, αν και αυτά είναι θαμμένα σε διάφορα σημεία. Στο Android 5, μπορείτε να ανοίξετε την οθόνη Ρυθμίσεις, πιέστε Λογαριασμοί, πατήστε το πλήκτρο μενού, και καταργήστε την επιλογή Αυτόματος συγχρονισμός δεδομένων για την πρόληψη της Android συσκευή σας από αυτόματα συγχρονισμό με τους λογαριασμούς σας στο Google (και άλλους λογαριασμούς) στο παρασκήνιο. Δεν θα πάρετε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Gmail, αν το κάνετε αυτό, για παράδειγμα - αλλά μπορείτε ακόμα να ανοίξετε την εφαρμογή Gmail για να ελέγξετε για νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μη αυτόματο τρόπο.


Στο Android 4, ανοίξτε την οθόνη Ρυθμίσεις, επιλέξτε τη χρήση δεδομένων, πατήστε το πλήκτρο μενού, και καταργήστε την επιλογή Αυτόματος συγχρονισμός των δεδομένων. Ανάλογα με το τηλέφωνό σας, η επιλογή για τον έλεγχο αυτό μπορεί να είναι σε ένα διαφορετικό σημείο.

Το Android δεν διαθέτει ένα ενιαίο χώρο, μπορείτε να πάτε για να δείτε τις εφαρμογές που έχουν άδεια να εργάζονται στο παρασκήνιο και να απενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις. Εάν μια εφαρμογή σπαταλά ενέργεια της μπαταρίας στο παρασκήνιο, θα πρέπει είτε να την απεγκαταστήσετε ή να ανοίξετε την εφαρμογή και να αλλάξετε μια ρύθμιση που να την εμποδίζει να κάνει όλη αυτή η εργασία στο υπόβαθρο - τουλάχιστον για όσο διάστημα δεν είναι συνδεδεμένος με μια πηγή ρεύματος. Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό για κάθε  app ξεχωριστά αν δεν θέλετε να εκτελείται στο παρασκήνιο.



Όπως και στο iOS, η απενεργοποίηση ειδοποιήσεων μπορεί επίσης να βοηθήσει. Εξασφάλιστε ότι η συσκευής σας δεν θα αναβοσβήνει συνεχώς η οθόνη της και δεν θα  κάνει έναν ήχο όλη την ημέρα - ειδικά αν δεν είναι κάτι που χρειάζεσαι όλη την ώρα - θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε την ενέργεια της μπαταρίας. Στο Android 5, μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ειδοποίησης σε ένα μέρος. Ανοίξτε την οθόνη Ρυθμίσεις, πιέστε Ήχος & ειδοποίηση και αγγίξτε ειδοποιήσεις App. Χρησιμοποιήστε τις επιλογές εδώ για να ελέγξετε τις κοινοποιήσεις. Περισσότερες αναλυτικές ρυθμίσεις σχετικά με τον ακριβή τύπο των ειδοποιήσεων που θέλετε να λαμβάνετε μπορεί να είναι διαθέσιμη μέσα σε κάθε επιμέρους εφαρμογή.

Στο Android 4, οι ρυθμίσεις ειδοποίησης ρυθμίζονται μέσα από κάθε επιμέρους εφαρμογή. Υπάρχει ακόμη ένας τρόπος για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για εφαρμογές που παρεκτρέπονται. Απλά πατήστε παρατεταμένα μια ειδοποίηση και αγγίξτε το App πληροφορίες για να ξεκινήσετε, ή κατευθυνθείτε στην οθόνη Εφαρμογές στις Ρυθμίσεις και κάντε το με το χέρι.


Οι παραπάνω οδηγίες είναι για το iOS της Apple και το Android της Google, αλλά αυτή η συμβουλή ισχύει για κάθε κινητή συσκευή. Σε αντίθεση με φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές, οι συσκευές αυτές περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε μια χαμηλής ισχύος, σχεδόν, εντελώς off κατάσταση. Θα ξυπνήσουν για να φέρουν τα νέα δεδομένα και να εργάζονται κανονικά. Το κλειδί για τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κρατά τη συσκευή σε αυτή την κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας όσο το δυνατόν περισσότερο, περιορίζοντας τις φορές που χρειάζεται για να ξυπνήσει για να κάνει τη δουλειά της. Ακόμη και εάν η οθόνη της συσκευής είναι απενεργοποιημένη, μπορεί η ίδια ή συσκευη να την ενεργοποιήσει για να ελέγξει για νέα δεδομένα και να κάνει άλλες εργασίες στο παρασκήνιο.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain