Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Smart Home Guide για αρχάριους

 


 Αν έχετε κάνει κλικ εδώ, αναρωτιέστε πιθανώς τι μπορεί να κάνει ένα έξυπνο σπίτι. Αν είστε ήδη έμπειρος επαγγελματίας, βρίσκεστε σε λάθος μέρος - αυτός είναι ο οδηγός μας για το πώς να «οικοδόμησετε» ένα έξυπνου σπιτιού από το μηδέν, και όλα τα πράγματα που θα πρέπει να εξετάσετε.


Ένα έξυπνο σπίτι δεν χρειάζεται να σημαίνει εντελώς νέα και τρελά gadgets ή ρομπότ - αν και μπορεί αν θέλετε. Συχνά σημαίνει απλώς την αντικατάσταση συσκευών, συσκευών και εξαρτημάτων με συνδεδεμένες ή αυτοματοποιημένες εκδόσεις παρόμοιου αντικειμένου - έξυπνων λαμπτήρων, έξυπνων θερμοστατών, έξυπνων συστημάτων ασφαλείας κ.λπ.

Τι είναι ένα έξυπνο σπίτι;



Η σύνδεση της τεχνολογίας στο σπίτι σας με το δίκτυο Wi-Fi (και μεταξύ τους) έχει μερικά οφέλη. Πρώτα από όλα είναι οι έλεγχοι και η ευκολία. Μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα σε πραγματικό χρόνο, είτε από μια εφαρμογή στο smartphone ή το tablet σας, είτε από ένα φωνητικά ελεγχόμενο έξυπνο ηχείο. Θα φτάσουμε σε αυτά αργότερα. Πολλές εταιρείες έξυπνων επιχειρήσεων προσπαθούν να πουλήσουν την ευκολία - θα κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη ή θα σας εξοικονομήσουν χρόνο σε τακτική βάση.


Δεύτερον, υπάρχουν πληροφορίες. Τα έξυπνα οικιακά gadgets μπορούν να σας δώσουν εύκολα προσβάσιμα δεδομένα για πράγματα όπως η ασφάλεια - ας πούμε, πρόσβαση σε ένα ιστορικό τροφοδοσίας κάμερας έξυπνης ασφάλειας - σε ενεργειακά - έξυπνοι μετρητές και μετρητές ενέργειας.


Τρίτον είναι η αυτοματοποίηση. Εάν δεν θέλετε να χειρίζεστε χειροκίνητα τα gadget σας στο σπίτι, μπορείτε να συνεχίσετε και να ρυθμίσετε σκηνές, ρουτίνες και κανόνες. Ανάλογα με τα πράγματα όπως την είσοδό σας ή την έξοδο από το σπίτι  ή τους αισθητήρες που ενεργοποιούνται, μπορείτε να ορίσετε ορισμένες ενέργειες ως αποτέλεσμα. Η ιδέα είναι ότι το σπίτι σας γνωρίζει εσάς και την οικογένεια / τους φίλους σας και λειτουργεί αυτόματα με βάση το τι συμβαίνει, χωρίς να χρειάζεται να εισάγετε τα στοιχεία σας.


Τέλος, φτάνουμε στα ρομπότ. Τα επόμενα βήματα από τα φώτα που ανάβουν με κόκκινο χρώμα όταν ο συναγερμός καπνού σβήνει, είναι αυτόνομα gadget που λειτουργούν αυτόνομα - τα ρομπότ. Μιλάμε για ρομπότ σκούπες, μηχανές χλοοτάπητα ρομπότ και ρομπότ για την πλύση ρούχων, τα οποία σήμερα υπάρχουν - αλλά γενικά αυτή η κατηγορία συνεπάγεται αφθονία ευσεβούς σκέψης. Το έξυπνο σπίτι δεν μπορεί να κάνει όλες τις οικιακές σας δουλειές για σας – ακόμα.


Ξεκινήστε με το έξυπνο σπίτι


Για να ξεκινήσετε ένα έξυπνο σπίτι χρειάζεστε τρία πράγματα: τον προϋπολογισμό, τον χρόνο και τον ενθουσιασμό σας. Ειλικρινά θα μπορούσατε να αγοράσετε μόνο ένα συνδεδεμένο gadget στο σπίτι και  να εργαστείτε για τυχόν προσθήκες αργότερα. 


Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, τα πράγματα έχουν μετατοπιστεί ελαφρώς προς την απόφαση ποιο  έξυπνο οικιακό κόμβο ή ποιο έξυπνο οικιακό σύστημα θα επιλέξετε. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Εάν θέλετε να ελέγξετε ολόκληρο το σπίτι σας - τόσο με το χέρι όσο και με την εγκατάσταση αυτοματισμού στο σπίτι - μέσω μιας πανίσχυρης εφαρμογής στο τηλέφωνό σας ή το tablet σας, μπορείτε να επιλέξετε έναν κόμβο και μια πλατφόρμα, όπως τα SmartThings της Samsung ή το Wink.


Πιο πιθανό είναι ότι θα επιλέξετε να πάρετε ένα από τα παρακάτω οικιακά οικοσυστήματα:


AmazonAlexa


ΒοηθόςGoogle


AppleHomeKit


Works της Nest-Samsung SmartThings-Wink-Hive


Ανοιχτού κώδικα


Έτσι θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιο έξυπνο σύστημα για το σπίτι είναι πραγματικά καλύτερο για σας.


Θα το δούμε στο επόμενο άρθρο.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain