Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πώς να μετατρέψετε ένα video του youtube σε mp3



Έχοντας κλείσει πλέον το Limewire, το οποίο παράνομα επέτρεπε τη μετάδοση τραγουδιών από χρήστη σε χρήστη, μια ασχολία πολλών φίλων μου τελείωσε! Και όμως υπάρχει τρόπος εκτός από το να ακούτε μόνο τραγούδια και να βλέπετε το video clip να τα κατεβάζετε πλέον και με νόμιμο τρόπο μέχρι στιγμής... Μετά από παράκληση ενός φίλου το έψαξα και σας παρουσιάζω τα αποτελέσματα. 


Για αρχή υπάρχουν πολλά site  που βάζοντας απλά το url ( το κείμενο που εμφανίζεται στο πάνω μέρος του παραθύρου του Firefox ή του Explorer,ότι χρησιμοποιείται σαν φυλλομετρητή)  από το video του που θέλετε να μετατρέψετε σε mp3 σας το μετατρέπουν και το αποθηκεύουν στο φάκελο «Λήψεις» και από εκεί μπορείτε να το ακούσετε.  Τέτοια site είναι τα παρακάτω http://www.vidtomp3.com/index.php  το http://www.video2mp3.net και το http://www.youtube-mp3.org  . Υπάρχουν και αρκετά άλλα τα οποία όμως απαιτούν να κάνετε εγγραφή με κάποιο mail σας. Πρόβλημα είναι τα πολλά παράθυρα που ανοίγουν από τους χορηγούς και είναι αρκετά ενοχλητικά.

  Υπάρχει όμως και ένα πρόγραμμα το οποίο είναι δωρεάν και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε το ίδιο πράγμα δίνωτας και άλλες δυνατότητες. Το πρόγραμμα με τον απλό τίτλο  Free YouTube to MP3 Converter περιγράφει ακριβώς αυτό που κάνει. Υποστηρίζεται από λειτουργικά συστήματα Windows XP,Vista και 7 αλλά δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα. Το  link για να το κατεβάσετε είναι το ακόλουθο http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-YouTube-to-MP3-Converter.htm .  Είναι ένα αρχείο 23 Mb περίπου. Αφού το κατεβάσετε το κάνετε εγκατάσταση θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε και μια μπάρα της εταιρείας dvdvideosoft στην μηχανή αναζήτησης σας. Αποεπιλέξτε το αν θέλετε αλλιώς κρατήστε το αλλά θα σας αλλάξει και την αρχική σελίδα.Θα σας ζητάει επίσης να τα επιλέξετε κάθε φορά που θα κλείνετε το πρόγραμμα απλά πατήστε το Χ για να κλείσει το παράθυρο που θα ανοίξει.

  Λειτουργεί παρόμοια με τις προαναφερόμενες ιστοσελίδες αντιγράφοντας το URL από το you-tube και πατώντας Paste στο πρόγραμμα. Προσπαθήστε να βρείτε κατάλληλο μουσικό video και να μην έχει άσκοπες εισαγωγές.



  Στην ενότητα Presets επιλέγεται σε τι μορφή θέλετε να το αποθηκεύσετε όπου εκτός από mp3 μπορείτε και σε μορφή .wav. Στο browse επιλέγεται που θέλετε να το αποθηκεύετε αλλιώς θα δημιουργήσει το πρόγραμμα ένα φάκελο στα «Έγγραφα» με το όνομα DVDVideoSoft και εκεί θα αποθηκεύονται τα τραγούδια που θα κατεβάζετε. Μπορείτε να επιλέξετε πολλά τραγούδια μαζί και να κάνετε μια λίστα τοποθετώντας τα στο παράθυρο. Επιλέγοντας το “output name” επιλέγεται με τι όνομα θέλετε να αποθηκευτεί το τραγούδι αλλιώς θα αποθηκευτεί με το όνομα που έχει στο you-tube.Τέλος σας δίνεται η δυνατότητα να τα κάνετε burn σε ένα cd ήχου. 

  Υπάρχει ακόμα ένα πρόγραμμα το οποίο βέβαια δεν είναι δωρεάν οπότε δεν ασχολούμαστε καθώς και μια εφαρμογή η οποία όμως αλλάζει την μηχανή αναζήτησης σας και σας βάζει μια μπάρα στο μενού του φυλλομετρητή σας κάνοντας από εκεί την μετατροπή.Το Free YouTube to MP3 Converter πιστεύω όμως ότι καλύπτει ότι χρειάζεται κάποιος για να κάνει μια πολύ καλή μουσική λίστα ή να κάνει ένα cd.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain