Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πώς να στέλνετε μεγάλα αρχεία μέσω του e mail σας

Σε προηγούμενο άρθρο http://greek-technews.blogspot.com/2011/02/e-mail.html είχαμε δει πως νας στέλνετε αρχεία μέχρι και 200 Mb.Τι γίνεται εάν θέλετε να στείλετε όμως κάτι πολύ μεγαλύτερο για παράδειγμα 800 Mb? Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το Pando.Ένα πρόγραμμα που δουλεύει με την λογική των peer to peer προγραμμάτων σαν torrent και μπορείτε να ανταλλάσσετε πολύ μεγάλα αρχεία μεταξύ σας μέχρι και 1 Gb.


Κατεβάστε το Pando από το παρακάτω link http://www.pando.com/downloadfree πατώντας το κουμπί Download Pando Now αφού επιλέξετε το λογισμικό που έχετε Mac ή Windows. Αφού το κατεβάσετε (είναι 5,4 Mb για Windows) ανοίξτε το πρόγραμμα εκτέλεσης.

Πατήστε Next στο παράθυρο που θα σας ανοίξει για να κα΄νετε την εγκατάσταση. Στην προσπάθεια τους να πουλήσουν την έκδοση Pro θα σας ρωτάνε αρκετές φορές αν θέλετε προσπαθήστε να το αποφύγετε.
Στο επόμενο παράθυρο είναι οι επιλογές εγκατάστασης όπως η επιλογή αν θέλετε το πρόσθετο για το Outlook.

Στη συνέχεια ένα παράθυρο που γράφει Offers και έχει προσφορές σχετικά με προγράμματα που θα εγκατασταθούν παράλληλα στον υπολογιστή σας. Πατήστε Decline and Continue για να κάνετε την εγκατάσταση χωρίς να εγκαταστήσετε κάποιο.

Ενδέχεται να σας βγάλει μήνυμα το Antivirus σας εάν έχετε κυρίως το AVG.Πατήστε Allow για να αφήσετε το πρόγραμμα να ανταλλάσει δεδομένα και είστε έτοιμοι. Απαραίτητη προϋπόθεση για να στείλετε και να λάβετε αρχεία είναι να έχετε και οι δύο εγκατεστημένο το πρόγραμμα.

Πως στέλνουμε αρχεία

Παρακάτω είναι η αρχική οθόνη του προγράμματος.



Φροντίστε να είναι η ένδειξη online στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου και στην συνέχεια πατήστε share files.Επιλέγετε στη συνέχεια τον τρόπο που θέλετε να στείλετε τα αρχεία. Στην περίπτωση μας θέλουμε να τα στείλουμε μέσω e-mail οπότε το αφήνουμε όπως είμαι. Μπορείτε ακόμα να το ανεβάσετε στο Twitter,στο msn και στο Internet.



1.       1.  Πατήστε το κουμπί Browse και θα ανοίξει στα αριστερά το μενού με τα έγγραφα από τον υπολογιστή σας.

2.    2.  Οδηγηθείτε στο κατάλογο από τον οποίο θέλετε να στείλετε αρχεία.

3.    3.    Επιλέξετε με το ποντίκι το αρχείο που θέλετε και συρτέ το στο κουτί με τίτλο  Files & Folders και δώστε ένα όνομα στο κουτί Package name.

4.   4.     Πατήστε την επιλογή From και γράψτε το όνομα σας και το e-mail σας και συμπληρώστε το υπόλοιπο σαν να στέλνετε κανονικά e-mail.

5.    5.  Πατήστε το κουμπί send και το στείλατε.

Όταν λαμβάνετε αρχεία από το Pando θα σας έρχονται στο e-mail σας συνημμένα αρχεία με την κατάληξη .pando στο τέλος. Πατώντας στο συνημμένο θα σας ανοίγει τα αρχεία το πρόγραμμα. Πατώντας Οptions και μετά Storage επιλέγεται που θα αποθηκεύονται τα αρχεία που κατεβάζετε με το πρόγραμμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.
Εστειλα για δοκιμή ένα βίντεο στη φίλη μου και μου λέει ότι της εμφανίζεται μεν στα mail πολύ σωστά με την κατάληξη .pando όπως λετε,αλλά δεν μπορεί να το ανοίξει.. Τί πρέπει να κάνει γι'αυτο;

technews είπε...

Kalispera kai sygnomi gia tin kathysterisi alla eleipa logo diakopon.
prepei na mou peis se ti morfi to kodikopoiises kai to esteiles kai me ti programma tha anoiksei to arxeio i fili sou?

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain